Naredni klub Garetha Balea bi mogao biti prava senzacija

"Ima smisla", tvrdi trener

Naredni klub Garetha Balea bi mogao biti prava senzacija

A. Čaušević

Gareth Bale na kraju sezone napušta Real Madrid i otići će kao slobodan igrač iz Kraljevskog kluba nakon osam godina. 

Selektor Welsa Robert Page dao je znak gdje bi Bale mogao nastaviti karijeru što bi bila prava senzacija ukoliko se ostvari.

Naime, Page smatra logičnim da Bale potpiše za Cardiff City, klub koji se takmiči u engleskom Championshipu.

Iskusni Velšanin je trenutno fokusiran na baraž za Svjetsko prvenstvo gdje će Vels 5. juna igrati protiv boljeg iz duela Škotska - Ukrajina.

Poslije toga će Bale odlučiti gdje će nastaviti karijeru, a jedna od opcija je Cardiff City, klub koji dolazi iz grada gdje je 32-godišnjak rođen i gdje živi njegova porodica.

"To bi imalo smisla. Iako je Gareth taj koji odlučuje na kraju. Ima pravo kada kaže da ćemo punu pažnju posvetiti 5. jun', prvo to pa onda ostalo", rekao je Page.

"Možemo pričati o tome, ali svako ima svoje mišljenje. Meni ima smisla da Bale stigne u Cardiff jer i trenirao na njemu poznatom mjestu", dodao je selektor Velšana.

Bale već duže vrijeme ne igra ozbiljan fudbal u Realu, dok je u reprezentaciji fantastičan i sigurno će učiniti sve da izbori plasman na Mundijal u Katar.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
oprostio se on od fudbala nakon onog gola makazicama u finalu a i gdje nećee... nakon onoga i ne treba nista više u karijeri
3 0
Mele
Kostao je Real dosta miliona, ali je i dao doprinos titulama svakako.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi