"Čudovište" je nasljednik debelog Ronalda, a priča kao da nije Brazilac: "Žurke i noćni klubovi..."
AP Photo/Andre Penner

Endrick pozvan u reprezentaciju Brazila

"Čudovište" je nasljednik debelog Ronalda, a priča kao da nije Brazilac: "Žurke i noćni klubovi..."

Eldar Ganibegović

Endrick Felipe Moreira smatra se nasljednikom debelog Ronalda u Brazilu. Upravo je prvi igrač nakon njega koji je dobio poziv u A selekciju ove zemlje u dobi od 17 godina. Stigao je na okupljanje, no priča kao da nije Brazilac.

Nakon nešto lošijeg starta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine (sedam bodova iz četiri susreta), novi izazovi Brazil očekuju u novembru. Protivnici će biti selekcije Koluimbije i Argentine i to 17. i 22. dana tekućeg mjeseca.

Na spisku koji je pravio privremeni selektor, Fernando Diniz, našlo se i ime 17-godišnjeg Endricka. Tako je postao prvi igrač sa 17 godina u selekciji Brazila, još od legendarnog Ronalda koji je u toj dobi debitovao davne 1993. godine.

Brazilci su poznati kao jako temperamentni i nedisciplinovani. Kao i većina Južnoamerikanaca, rekli bismo. Međutim, čini se da se to ne može reći za Endricka.

Poznati su mnogi primjeri brazilskih fudbalera koji nisu ostvarili svoj puni potencijal ili ga nisu dovoljno dugo zadržali zbog burnog života. Najsvježiji primjer svakako je Neymar.

Oglasi

Prije njega tu su bili Adriano, Ronaldinho i brojni drugi. Sada dosta kritika dobija i Vinicius Junior, jedan od glavnih igrača Real Madrida.

Endrickova naredna stanica je upravo Real Madrid. Čeka ga devetka koju ne nosi niko od odlaska Karima Benzeme, a navijači ovog kluba biti će sretni zbog njegove izjave - uopšte ne govori kao klasični Brazilac.

"Mrzim ići na žurke i u noćne klubove... Ne volim da budem involviran u kontroverze. Ne volim da radim ništa što će uprljati moj imidž. Fokus je na mojoj budućnosti kao sportisti, ništa drugo", rekao je mladi fudbaler.

Vinicius Junior poslao poruku Benzeniminom nasljedniku u Real Madridu

Odavno je već jasno da će Endrick od ljeta 2024. godine igrati u dresu Kraljevskog kluba. Javno ga je ranije ove godine hvalio i sunarodnjak Vinicius Junior.

Oglasi

Real Madrid je u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka s 2:0 savladao Chelsea. Strijelci su bili Junior i Benzema.

Novinari su pitali Juniora o Endricku u kotekstu toga da Benzema neće još dugo igrati u Real Madridu. To se i obistinilo, jer je Francuz otišao put Saudijske Arabije.

"Naravno da sam vidio kako igra i sviđa mi se njegov stil. Uvijek ga podržavam i ohrabrujem. Čekamo ga da dođe u Real Madrid", rekao je Vinicius Junior tada o Endricku.

Endrickov transfer u Real Madrid iz Palmeirasa dogovoren je, dakle, za ljeto 2024. godine, a Real je za njegove usluge morao platiti 35 miliona eura.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Daleko je on debelog Ronalda daleko..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi