Hrvat je lako mogao uništiti karijeru Arde Gulera - Pogrešne procjene napravile ozbiljan problem
Foto - EPA

Niko Mihić otpušten

Hrvat je lako mogao uništiti karijeru Arde Gulera - Pogrešne procjene napravile ozbiljan problem

Midhat Šljivak

Mladi turski fudbaler Arda Guler (18) još uvijek čeka debi u dresu Real Madrida. Talentovani veznjak muku muči s povredama otkako je došao u klub, a kao glavni krivac za njegovo loše stanje označen je doskorašnji glavni ljekar kraljevskog kluba Niko Mihić.

Arda Guler prolazi kroz zaista teške trenutke. Talentovani tinejdžer došao je u Real Madrid kao velika nada turskog fudbala i očekivalo se da odmah bude bitan faktor u timu Carla Ancelottija.

Međutim, 18-godišnjak još uvijek nije odigrao ni sekundu u dresu Reala. Razlog su povrede koje mladog fudbalera uništavaju otkako je stigao u Madrid.

Kao krivca za loše stanje mladog fudbalera u Realu su označili doktora Niku Mihića. Njegove metode liječenja bile su katastrofalne i na kraju ga je kraljevski klub odlučio otpustiti.

"Tokom prvog treninga u Los Angelesu imao je probleme s meniskusom. Trenirao je odvojeno, a klub je odlučio da vjeruje konzervativnim tretmanima koje je uveo Niko Mihić. On je uvjeravao da bi Arda mogao igrati El Clasico u Dallasu, a zapravo takva mogućnost nikad nije postojala", piše Relevo.

Oglasi

Dr. Niko Mihić je od 2017. godine vodio brigu o članovima Real Madrida (Foto: Top Doctors)

Potom je krenulo nizbrdo za ovog talentovanog momka. Povrede su se nizale jedna za drugom i to je na kraju bila kap koja je prelila čašu i rukovodstvo je odlučilo uručiti otkaz glavnom ljekaru Niki Mihiću.

"Povrede Arde Gulera glavni su razlog što je Real raskinuo saradnju s Nikom Mihićem", navodi Relevo.

Mladi igrač poprilično je potonio psihički. Igrač ima velika očekivanja i poprilično je nervozan zbog svega što se dešava oko njega.

Taj pritisak i velika želja za igrom također su utjecali na njegovo stanje s povredama. Izgorio je i zadobio je blaže povrede koje su mu onemogućile da zaigra protiv Las Palmasa i Brage, kada se očekivao njegov debi.

Očekuje se da bi turski fudbaler mogao konačno zaigrati za nekih mjesec dana. Real ima strpljenja s njim i neće ga forsirati.

Oglasi

Arda je u Real Madrid stigao proteklog ljeta za 20 miliona eura iz Fenerbahčea kao jedan od najboljih mladih igrača u Evropi, no za sada se njegova karijera ne razvija prema planu.

Niko Mihić ostaje savjetnik u Realu

Niko Mihić je šef ljekarske službe Real Madrida bio od 2017. godine. Vodio je 78 ljekara koji su se brinuli za zdravlje svih selekcija kraljevskog kluba.

Hrvat je na ovu poziciju stigao na poziv Florentina Pereza, kojem je godinama bio lični ljekar, te nekadašnjeg trenera Kraljeva Zinedinea Zidanea.

"Florentino Perez mi je bio pacijent. Brinuo sam se o njemu godinama, a zatim me je pozvao u Real Madrid. Radio sam za Zinedineom Zidaneom. Poziv sam prihvatio bez previše razmišljanja", govori Mihić.

On je fakultet završio u Kanadi, radio je u Sjedinjenim Američkim Državama, a stanovnik Madrida je već 23 godine, gdje je osnovao vlastitu kliniku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Od 2017. godine je bio na poslu iz snova. Međutim, sve je upropastio lošim odlukama i Real nije imao drugog izbora nego da ga otpusti s mjesta glavnog ljekara.

Prema određenim informacijama on će ostati na mjestu savjetnika ljekarske službe.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Kriv mu doktor...ne rise ako imaš probleme sa koljenima a nisi se dovoljno oporavio ne pomaže ti tu doktor
0 2
nisam.robot.
Ovaj je vjerojatno s****o i Hazarda i onog Jesea
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti