Tottenham ozvaničio prvi transfer za novu sezonu

Stigao golman iz Atalante

Tottenham ozvaničio prvi transfer za novu sezonu · Zvanično

E. Škorić

Tottenham je danas potvrdio transfer Pierluigija Gollinija iz Atalante.

Atalanta je ovog ljeta dovela Juana Mussa iz Udinesea za oko 20 miliona eura, pa je Gollini bio prisiljen da traži novi klub. Napustio je Apenine i zaputio se u London, te će naredne sezone biti konkurencija Hugu Llorisu na golu Tottenhama.

Italijanski golman dolazi na posudbu do kraja sezone, a Spursi mogu da otkupe njegov ugovor na kraju iste za 15 miliona eura.

Mediji u Italiji dodaju da bi se opcija otkupa mogla pretvoriti u obavezu ako Gollini odigra najmanje 20 mečeva za Pijetlove.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Gollini je prvi transfer Tottenhama ovog ljeta i novog sportskog direktora Fabija Patricija. Klub iz glavnog grada Engleske namjerava dovesti još najmanje tri igrača.

Pijetlovi rade na transferu Cristiana Romera iz Atalante (za 55 miliona eura), Bryana Gila iz Seville (25 miliona eura plus Eric Lamela) i Takehira Tomiyasua iz Bologne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi