Za Garetha Balea je gotovo: Uzalud se nadao...

Neće igrati više u Realu

Za Garetha Balea je gotovo: Uzalud se nadao...

Edmir Škorić

Gareth Bale dobio je šansu u Tottenhamu, koji ga je doveo na posudbu iz Real Madrida, no Velšanin se nadaoda će se vratiti u Španiju.

Prije nekoliko dana je kazao da nema namjeru da ostane u Englesku i da želi da se vrati u Madrid i dokaže da je dovoljno kvalitetan da bude član kraljevskog kluba.

Međutim, Marca je sada objavila da za Balea nema mjesta u Realu i da on definitivno neće biti dio momčadi u sezoni 2021/22.

Real bi prodajom Balea dodatno uštedeio 30 miliona eura koliko mu je dužan platiti godišnje, pa je izvjesno da će velški reprezentativac morati da ili ostane u Tottenhamu ili da potraži drugi tim, jer u Realu više neće igrati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

31-godišnji napadač ima ugovor s Realom do ljeta 2022. godine i to je također jedan od razloga što ga na kraju sezone planiraju prodati.

Kao član Spursa je u 25 ukupno mečeva postigao 10 golova uz tri asistencije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

daca
Ispravka ili će morati sjediti na klupi i uzimati 30 miliona ✌
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi