Zelenski poslao snažnu poruku nakon velike pobjede ukrajinskih nogometaša

Oglasio se i predsjednik zemlje

Zelenski poslao snažnu poruku nakon velike pobjede ukrajinskih nogometaša

E. Škorić

Ukrajinska reprezentacija pobijedila je u Glasgowu sinoć Škotsku s 3:1 i na korak je od plasmana na Svjetsko prvenstvo.

Ukrajinci su oduševili svoj narod koji je u ratu nakon ruske invazije od 24. februara. Ovo je bila noć radosti u najtužnijoj godini za Ukrajinu, a s nestrpljenjem se čeka finale i duel s Walesom.

Volodimir Zelenski, predsjednik Ukrajijne, oglasio se nakon velikog uspjeha ukrajinskih nogometaša i naravno sreću i zadovoljstvo nije sakrivao.

"Ima trenutaka kada vam ne treba puno riječi! Samo ponos! Samo hvala!", napisao je predsjednik Ukrajine, a potom dodao: "Dva sata sreće na koju nismo navikli. Otišli su. Borili su se. Izdržali. Pobijedili".

Zelenski je naglasio da je pobjeda od posebne važnosti za naciju koja se više od tri mjeseca bori s Rusijom - trijumf im je donio trenutak sreće, što je u posljednje vrijeme bilo iznimno teško.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Radost za našu vojsku, za cijelu našu zemlju. Svi se borimo za nju, svaki na svom frontu. Za našu plavo-žutu zastavu, za grb u našim srcima, za 'Još Ukrajina nije mrtva...'. Nastavit ćemo se boriti, sve ćemo izdržati, pobijedit ćemo. Jer mi smo Ukrajinci", poručio je prvi čovjek Ukrajine.

Utakmica za posljednju ulaznicu na Svjetskom prvenstvu u Kataru igra se ove nedjelje u Cardiffu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi