Gareth Southgate donio konačnu odluku

Engleska više ne traži selektora

Gareth Southgate donio konačnu odluku

Edmir Škorić

Engleska nije bila uspješna na Svjetskom prvenstvu u Kataru, pošto je završila nastup u četvrtfinalu nakon 2:1 poraza od Francuske.

Talentovana i jaka engleska reprezentacija imala je velike planove u Kataru, a cilj je bio trofej. No, Englezi su zapeli u četvrtfinalu, aktuelni prvak Francuska bio je prejak za tim Garetha Southgatea.

Nakon te utakmice počelo se kalkulisati o budućnosti bivšeg reprezentativca te zemlje, ali je sada Southgate ipak odlučio da ostane selektor unatoč glasinama da je spreman ostaviti svoje mjesto nekom drugom.

Iako još nije zvanično obavijestio Nogometni savez o toj odluci, navodno je 52-godišnjak već prelomio i sada je ostalo samo još da obavijesti nadležne.

Jose Mourinho i Sean Dyche su bili kandidati za Southgateovo mjesto, ali sada više Englezi neće razmatrati ponude jer su zadovoljni radom svog dugogodišnjeg selektora.

On je ekipu Engleske preuzeo 2016. godine, a prošle godine je pod njegovim vodstvom ostvareno finale Evropskog prvenstva, gdje je ipak Italija bila uspješnija na penale.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Southgate ima ugovor s FA Engleske do 2024. godine, te će postati najdugovječniji selektor otočke selekcije.

Kada je tek došao, malo ko mu je vjerovao i smatralo se da će biti tek kratko rješenje, ali on je ostao evo već šest godina na klupi svog nacionalnog tima.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Ne mogu da sporim da su dobro igrali npr. protiv Francuza i uopšte na turniru, ali mislim da je greška što su ga zadržali na selektorskom mjestu. Prvi razlog je što mu ne igra TAA, ponajbolji desni bek na svijetu. Drugi razlog je što mu igra Megvajer koji ne igra ni u svom klubu i totalno je izgubio na samopouzdanju, a ne pozove npr. Tomorija. Treći razlog je što forsira prosječnog golmana Pikforda, a ima strašne talente u Ramsdejlu i Dinu Hendersonu. Četvrti razlog je uporno forsiranje Sterlinga koji pruža slabe partije u reprezentaciji pa i Džordana Hendersona. Treba forsirati više mladih, engleska je prepuna extratalentovanih klinaca: Foden, Maunt, Galaher, Ramzi, Gordon, Sesenjon... Uz Belingema, Saku, Rajsa, Rašforda, Abrahama, pomenutog Tomorija... to je reprezentacija za narednih 10-tak godina...
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi