Ime novog selektora je poznato, čeka se samo da Southgate podnese ostavku!

Tvrde engleski mediji

Ime novog selektora je poznato, čeka se samo da Southgate podnese ostavku!

Esmer Oštraković

Engleska je u na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu koje se igra u Kataru zaustavljena u četvrtfinalu od Francuske, te će se njihovi snovi morati ostvariti neki drugi put.

Nakon nekoliko prespavanih noći čini se da je Southgate donio odluku, te da će ubrzo postati bivši selektor reprezentacije.

Iako ima podršku nogometaša, oni su ponovo eliminisani prije finala, te nisu uspjeli da dođu do završne borbe za prvo mjesto.

Navijači su podijeljeni, te neki smatraju da je Southgate pravi čovjek za ovaj posao, dok drugi misle suprotno.

Engleski mediji su danas prenijeli jako zanimljivu infomraciju, a tiče se čovjeka koji bi trebao preuzeti selektorsku poziciju.

Radi se o bivšem treneru Aston Ville i legendi Liverpoola, Stevenu Gerrardu, koji će naslijediti Southgate na ovoj poziciji.

Oglasi

Tako barem tvrde engleski mediji, te se samo čeka da Southgate zvanično odstupi sa mjesta selektora Engleske reprezentacije.

Gerrard je posljednji angažman imao u Aston Villi, gdje je na kraju dobio otkaz i to nakon serije jako loših rezultata.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Englezi žele domaćeg stručnjaka i upravo je to najveća šansa za Gerrarda, ali na kraju ostaje da vidimi kakve će odluke biti donesene.

Jasno je naravno da Englezi neće tek tako pustiti ovakve vijesti u javnost, posebno ne kada se radi o mjestu selektora reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi