Skakao od sreće kada je Kane promašio penal, pa mu slao poruku odmah nakon utakmice

Lloris zna koliko je njegovom saigraču iz Tottenhama teško

Skakao od sreće kada je Kane promašio penal, pa mu slao poruku odmah nakon utakmice

Endin Čaušević

Harry Kane prije nekoliko dana bio je tragičar reprezentacije Engleske koja je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva poražena od Francuske sa 2:1, a napadač Tottenhama je promašio penal u samom finišu meča koji je mogao donijeti produžetke. Nije uspio da savlada klupskog kolegu Hugu Llorisa koji je otrkio da je odmah nakon meča Kaneu poslao poruku.

Francuska je uspjela da se plasira u polufinale Mundijala u Kataru gdje ih očekuje okršaj protiv Maroka, dok su Englezi nakon utakmice spakovali kofere i vratili se kući.

Jasno je da Engleska ima čime da žali jer su igrali odlično u toj utakmici i imali su priliku da izbore barem produžetke jer je sudija svirao drugi penal na meču za Engleze u samom finišu.

Prvi put s bijele tačke za 1:1 bio je siguran Harry Kane, a isti igrač preuzeo je odgovornost i prilikom drugog penala kada je Francuska vodila sa 2:1, ali je ovaj put promašio cijeli gol.

Njegov promašaj oduševio je igrače Francuske, pa čak i njegovog timskog kolegu Llorisa koji nije mogao sakriti radost što ga Kane ovaj put nije uspio savladati.

Kane je bio razočaran i tužan nakon utakmice jer je znao kakvu šansu je propustio i da je on tragičar što se njegova reprezentacije oprostila od nastupa na ovom velikom takmičenju.

Oglasi

Ipak, Lloris je priznao da je odmah nakon utakmice poslao poruku Kaneu i pružio mu je podršku što napadača Tottenhama vjerovatno nije previše utješilo, ali francuski golman zna koliko je Kaneu sada teško.

"Ne moram pričati previše o tom penalu Kanea jer samo mislimo o meču protiv Maroka. Poslao sam mu poruku odmah nakon utakmice i odgovoio mi je. Nije mi bilo lako da mu se javim i nisam znao šta da napišem, ali on mi je prijatelj i znam koliko mu je sada teško", rekao je Lloris i dodao.

"Harry sada treba da se odmori i nadam se da će ga i mediji malo pustiti na miru. To je bio težak trenutak za njega i za cijelu Englesku, ali mislim da može biti ponosan na ono što je uradio na ovom Mundijalu s reprezentacijom. On nije jedini veliki igrač koji je promašio penal na takvom takmičenju i siguran sam da će nastaviti dalje i biti u pravoj formi kada se vratimo u Tottenham".

Llorisa i reprezentaciju Francuske već sutra očekuje novi meč na Mundijalu u Kataru i to u polufinalu gdje će aktuelni prvaci svijeta igrati protiv Maroka.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Marokanci su najveća senzacija na ovom Svjetskom prvenstvu i sigurno će i sutra pokušati napraviti novo iznenađenje i plasirati se u finale što bi bio nestvaran poduhvat za njih.

Utakmica između Francuske i Maroka igra se sutra na stadionu Al Bayt s početkom u 20 sati. Podsjećamo, prvi polufinalni meč Hrvatska - Argentina igra se večeras također u 20 sati na Lusail stadionu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi