Selektor Engleske je bio izuzetno ljut: "Zaista ne mogu da to prihvatim"
FOTO: EPA

Nakon utakmice protiv Australije

Selektor Engleske je bio izuzetno ljut: "Zaista ne mogu da to prihvatim"

Haris Zilić

Engleska je u prijateljskom susretu odigranom u Londonu na Wembleyu savladala Australiju rezultatom 1:0 golom Watkinsa iz 57. minute, asistent je bio Grealish.

Selektor Engleske Gareth Southgate u ovoj utakmici dao je priliku većini fudbalera.

Englezi su tako iskoristili rupu u kalendaru kada su imali pauzu u kvalifikacijama za EURO 2024. godine.

Susret protiv Australije u početnoj postavi počeo je iskusni 33-godišnji Jordan Henderson koji je ovog ljeta u Saudijskoj Arabiji gdje je potpisao za Al-Ettifaq.

Međutim, pojedini navijači Engleske i ne slažu se baš sa činjenicom da Henderson ostane reprezentativac nakon iznenađujuće odluke da karijeru nastavi daleko od Evrope.

Oglasi

Najbolje su to pokazali u 62. minuti kada je Henderson izašao iz igre, a umjesto njega ušao Trippier.

Bivši fudbaler i kapiten Liverpoola ispraćen je sa terena zvižducima što je nakon utakmice razljutilo selektora Southgatea.

"Ne mogu da razumijem zvižduke pojedinih navijača za Hendersona. Govorimo od fudbaleru koji ima 79 nastupa za reprezentaciju", rekao je selektor Engleske i dodao:

"Njegova privrženost i sve što je uradio za Englesku je van svih granica. Ima i ulogu i van terena i to je od ogromnog značaja. Zaista ne mogu to da prihvatim, ponašanje navijača koji mu zvižde", istakao je Southgate.

Engleska 17. oktobra igra derbi kvalifikacione grupe kada dočekuju selekciju Italije.

U novembru imaju još dva kvalifikaciona meča, prvo dočekuju Maltu 17. novembra, a onda 20. novembra ide u Skoplje na megdan Sjevernoj Makedoniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi