Engleska nanijela najveći poraz u historiji Sjevernoj Makedoniji!

Turci slavili novu pobjedu

Engleska nanijela najveći poraz u historiji Sjevernoj Makedoniji!

Eldar Ganibegović

U terminu od 20:45 odigrane su četiri utakmice 4. kola kvalifikacija za EURO 2024. godine u grupama B, C i D, grupama u kojima se nalazi po pet timova.

Krenimo od B grupe. Francuska je ugostila Grčku i došla do minimalne pobjede od 1:0. Junak je bio Mbappe koji je pogodio s 11 metara u 55. minuti. Grci su meč završili s igračem manje jer je Mavropanos isključen u 69. minuti.

U istoj grupi Republika Irska je teže od očekivanog stigla do punog plijena protiv Gibraltara. Bilo je 3:0, a pogađali su Johnston u 53., Ferguson u 59. i Idah u nadoknadi.

Nizozemska je bila slobodna zbog nastupa u Ligi nacija i poznato je kako izgleda tabela nakon 4. kola.

# TIM BR. UT. G. R. BOD
1. Francuska 4 9:0 12
2. Grčka 3 5:2 6
3. Republika Irska 3 4:3 3
4. Nizozemska 2 3:4 3
5. Gibraltar 4 0:11 0

Naredna grupa je grupa C. Engleska je priredila pravu katastrofu Sjevernoj Makedoniji, bilo je čak 7:0 i to je najteži poraz i historiji ove balkanske selekcije.

Oglasi

Za Engleze su pogađali Kane, Saka i Rashford u prvom, da bi u drugom Saka s dva gola kompletirao hat-tric, a u listu strijelaca upisao se i Phillips. Kane je zapečatio katastrofu Makedonaca golom iz penala. 

Ranije danas u ovoj grupi Ukrajina je jedva s 1:0 iz penala savladala Maltu, dok je Italija slobodna zbog nastupa u Ligi nacija.

# TIM BR. UT. G. R. BOD
1. Engleska 4 15:1 12
2. Ukrajina 3 4:4 6
3. Sj. Makedonija 3 4:10 3
4. Italija 3 3:2 3
5. Malta 4 1:9 0

Nakon trijumfa u nadoknadi od 2:3 protiv Latvije u prošlom kolu, Turska je danas na svom terenu s igračem više u ludoj utakmici pobijedila Vels rezultatom 2:0.

Turcima je poništen pogodak već u devetoj minuti kada je mrežu zatresao Mepham, da bi gosti s Otoka ostali s igračem manje i 41. minuti kada je crveni karton dobio Morrell.

Oglasi

Igrala se 64. minuta kada je Calhanoglu promašio penal, da bi pet minuta kasnije Nayir postigao gol. Prvobitno je on priznat, ali kasnije je poništen jer je ustanovljeno da je igrao rukom. 

Ipak, isti igrač je u 72. minuti postao junak Turske jer je postigao gol koji je napokon priznat. Treća sreća, a deveti bod za Tursku koja krupnim koracima gazi ka EURO-u. Guler je postavio konačan rezultat u 80. minuti. 

Ranije danas u ovoj grupi Armenija je s 2:1 pobijedila Latviju, dok je slobodna bila Hrvatska. 

# TIM BR. UT. G. R. BOD
1. Turska 4 7:5 9
2. Armenija 3 7:5 6
3. Vels 4 4:6 4
4. Hrvatska 2 3:1 4
5. Latvija 3 3:6 0

Podsjetimo, kvalifikacije se nastavljaju u mjesecu septembru kada su na rasporedu utakmice petog i šestog kola. 

Kvalifikacije za EURO, 4. kolo:

Grupa B:
Francuska - Grčka 1:0
Republika Irska - Gibraltar 3:0

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Grupa C:
Engleska - Sjeverna Makedonija 7:0

Grupa D:
Turska - Vels 2:0

Top Komentari

Benaris96
najveca dzubrad ikad,kad vide da su bolji ponizavaju protivnika gdje stignu,kad gube placu po travnjaku.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi