Englezi Srbiju vide kroz jednog čovjeka, Slovenije će se Southgate sjećati dok je živ
Foto - EPA

Selektor Engleske o žrijebu

Englezi Srbiju vide kroz jednog čovjeka, Slovenije će se Southgate sjećati dok je živ

Midhat Šljivak

Reprezentacija Engleske će na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj za protivnike imati selekcije Srbije, Danske i Slovenije. Zadovoljan je žrijebom selektor Gareth Southgate koji očigledno ne zna previše o Srbiji i Sloveniji.

Gareth Southgate je zadovoljan žrijebom kojeg je Engleska imala u Hamburgu. Gordi Albion igrat će u grupi sa Srbijom, Danskom i Slovenijom, a selektor Engleske obećava da će protivnike ozbiljno shvatiti.

"Uvijek je isti osjećaj nakon žrijeba. Mogu samo reći da se utakmice ne igraju na papiru. Postoji jedan ili dva tima koje svako želi izbjeći, ali svi s kojim igramo su više nego dobre ekipe", rekao je Southgate i Srbiju kao protivnika vidi kroz Aleksandra Mitrovića.

"Kada pogledate ekipu Srbije s napadačem kao što je Aleksandar Mitrović, onda morate biti oprezni", govori Southgate koji se dobro sjeća Slovenije:

"Slovenija je bila jedna od prvih utakmica koju sam vodio kao selektor Engleske. Čekam se da je Joe Hart imao odbranu koja me je vjerovatno ostavila na klupi nacionalnog tima."

Za kraj je rekao da zna kako su očekivanja Engleza kao i obično velika.

Oglasi

"Veoma smo uzbuđeni što smo dio svega. Znamo kakva su očekivanja kod kuće, navikavamo se igrati velika utakmice i nadam se da ćemo našim navijačima ponuditi lijepe noći kao na nekoliko posljednjih turnira", istakao je engleski selektor.

Raspored Engleske na EP u Njemačkoj

Reprezentacija Engleske veliki je favorit u grupi sa Srbijom, Danskom i Slovenijom.

Gordi Albion na teren po prvi put izlazi 16. juna. Protivnik je selekcija Srbije, a ova utakmica će se odigrati na Areni AufSchalke u Gelsenkirchenu.

Četiri dana kasnije Engleze na Waldstadionu u Frankfurtu čeka duel s Danskom, a grupnu fazu zatvaraju 25. juna duelom sa Slovenijom na RheinEnergie stadionu u Kelnu.

Tim Garetha Southgatea apsolutni je favorit u svim utakmicama grupne faze, a po mišljenju mnogi Englezi su glavni favorit i za osvajanje Eura.

Podsjetimo, Engleska je na svom terenu 2021. godine osvojila drugo mjesto. U finalu su poraženi od selekcije Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi