Arenom Toše Proeski orilo se sramotno skandiranje navijača Engleske, sve se čulo u prenosu!

Samo su oni bili na tribini

Arenom Toše Proeski orilo se sramotno skandiranje navijača Engleske, sve se čulo u prenosu!

Endin Čaušević

Engleska je sinoć remizirala na gostovanju protiv Sjeverne Makedonije rezultatom 1:1, a meč u Skoplju obilježilo je sramotno skandiranje gostujućih navijača koje se desilo nakon završetka utakmice.

Za Engleze gostovanje u Sjevernoj Makedoniji nije bilo od prevelikog značaja jer je ova selekcija ranije uspjela da osigura prvo mjesto u grupi i direktan plasman na Evropsko prvenstvo.

Međutim, Engleska je i pored toga imala veliku podršku na stadionu Toše Proeski u Skoplju jer je veliki broj navijača doputovao u glavni grad Sjeverne Makedonije kako bi pružili podršku svojim igračima.

Rezultatom i igrom sigurno nisu mogli biti zadovoljni jer je utakmica završena na kraju bez pobjednika. Domaći su poveli u 41. minuti golom Bardhija, dok je konačnih 1:1 sredinom drugog poluvremena postavio Atanasov autogolom.

No, ono o čemu jutros bruji javnost u Engleskoj jeste ispad navijača ove zemlje nakon što je završena utakmica u Skoplju.

Oglasi

Ovaj meč prenosio je Channel 4, a pored voditeljice Jules Breach u Skoplju su kao stručni komentatori bili nekadašnji reprezentativci Joe Cole i Joleo Lescott.

Nakon što je utakmica završena navijači Engleske su duže morali ostati na tribini dok se ne isprazni ostatak stadiona, a tada je i trajala emisija u kojoj su se direktno sa stadiona javljali voditeljica i njeni gosti na Channel 4.

Međutim, veliku ljagu na sve to bacili su navijači Engleske zbog svog bezobraznog skandiranja koje se moglo čuti u direktnom prenosu i koje je voditeljicu i njene goste očito uznemirilo.

"Channel 4 je je*eno sr*nje", orilo se stadionom Toše Proeski u Skoplju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Iako je voditeljica čula šta skandiraju ona i njeni gosti uspjeli su nekako da se iskontrolišu i odrade posao maksimalno profesionalno do kraja.

Inače, Channel 4 je osigurao prava prenosa utakmica reprezentacije Engleske u aprilu 2022. godine, te ugovor traje do aprila iduće godine. Nakon toga mečeve s Evropskog prvenstva ove selekcije prenosit će BBC i ITV koji su podijelili prava istih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi