Iz Engleske je stiglo novo poniženje za Srbiju

Smatraju je autsajderom

Iz Engleske je stiglo novo poniženje za Srbiju

Edmir Škorić

Engleski Sky Sports analizirao je moguće rivale u grupnoj fazi Evropskog prvenstva i zaključili da bi bilo idealno za njihovu reprezentaciju da se nalaze u istoj grupi kao i Srbija.

Engleska, koja je igrala finale na prošlom Euru, u Njemačkoj će biti jedan od kandidata za osvajanje trofeja. Englezi su imali sjajne kvalifikacije, sada s nestrpljenjem čekaju žrijeb grupa koji je na programu 2. decembra.

Sky Sports smatra da bi Engleskoj najbolje bilo da dobije za rival Sloveniju, Albaniju i Srbiju, dok najtežom grupom smatra onu sa Danskom, Nizozemskom i Hrvatskom.

Međutim, treba imati na umu da Hrvatska tek treba da izbori Evropsko prvenstvo. Vatrenima večeras na Maksimiru treba pobjeda protiv Armenije.

Naše komšije ne bi trebale da imaju problema bez obzira što "danas svi igraju fudbal", mada su se i druge zemlje zamalo opekle.

Oglasi

Italija je sinoć plesala po tankoj žici protiv Ukrajine, lako je moglo da se dogodi da ostane bez direktnog plasmana na EP, Srbija je gubila od Bugarske, na kraju sa 2.2 prošla dalje, a Slovenci su strepili protiv Kazahstana, kojeg su ipak dobili sa 2:1 i tako osigurali drugo mjesto u grupi.

Moldavija se ponadala velikoj senzaciji u Olomoucu, ali je izgubila od Češke sa 3:0 u utakmici gdje je tražila historijski plasman. Trebala je gostima pobjeda, no Češka je u ovom trenutku mnogo kvalitetnija.

Traže se još četiri selekcije, BiH ne gubi nadu

Do sada je poznato 20 od ukupno 24 učesnika Eura, dok će preostala četiri biti poznata u martu nakon baraža Lige nacije.

Bh. reprezentacija još uvijek ima priliku da se plasira na Euro, ali najprije moramo saznati rivala u polufinalu baraža u martu, a to će biti ili Ukrajina i Finska.

Igre Ljiljana ne daju nam za pravo da budemo optimistični, ali se ipak nadamo da će stvari do proljeća doći na svoje i da ćemo se unatoč svim problemima naći na Evropskom prvenstvu.

Top Komentari

to_je_tako
I sta sad? Licno ne navijam za njih, ali ljudi su na EURO se kvalificirali. Oni, Hrvati, Slovenci, Albanci, a mi ?! Mi tonemo sve dublje, ali u tuđa dvorišta obozavamo turati nos.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi