Vapaj Linekera prema Barceloni: "Ti si više od kluba, pokaži da je to istina"

Protivi se Superligi

Vapaj Linekera prema Barceloni: "Ti si više od kluba, pokaži da je to istina"

E. Čaušević

Dosta prašine diglo se prethodnih dana u fudbalskoj javnosti nakon što je objavljeno da je osnovano novo takmičenje - Superliga.

Superligu su osnovani najbogatiji klubovi u Evropi kako bi zarađivali mnogo više novca nego što je to trenutno slučaj u UEFA-ini takmičenjima Ligi prvaka i Evropskoj ligi.

Tvorac novog takmičenja je predsjednik Real Madrida, Florentino Perez, koji je uspio nagovoriti pojedine klubove da mu se pridruže. To su klubovi iz Španije, Engleske i Italije, dok su ekipe iz Njemačke i Francuske odbile biti dio toga.

Na listi klubova koji su pristali da se pokrene Superliga su Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Juventus, Inter, Milan, Arsenal, Manchester United, Manchester City, Tottenham, Chelsea i Liverpool.

Ovo takmičenje bi trebalo imati 20 klubova od koji će njih 15 biti stalni učesnici, a ostalih pet će se boriti za plasman kroz nacionalna prvenstva.

Međutim, čini se da se uopšte nisu nadali da će reakcija javnosti biti tako loša kada se saopšti da će Superliga biti osnovana. Navijači iz cijelog svijeta negoduju zbog te odluke, a posebno je to slučaj u Engleskoj gdje su navijači Liverpoola već počeli proteste ispred stadiona.

Oglasi

Navijači Redsa skidaju transparente i zastave sa tribina na Anfieldu i poručili su da ovo nikada neće oprostiti voljenom klubu.

Na Twitteru se danas oglasio i nekadašnji engleski fudbaler Gary Lineker koji je uputio vapaj ka Barceloni za koju je nekada igrao. Linker ne krije da je navijač katalonskog kluba i nada se da će Joan Laporta odustati od Superlige.

"Hajde Barcelone, ti si mnogo bolja od ovoga. Ovo nije ono što ti je svojstveno. Ti si više od kluba, dokaži da je to još uvijek istina", poručio je Lineker.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Lineker je u Barcelonu stigao na ljeto 1986. godine iz Evertona za 3.2 miliona eura, a u oivom klubu proveo je tri sezone kada se vratio u Englesku i potpisao je za Tottenham.

U dresu Barcelone odigrao je 128 utakmica i postigao je 48 golova. S katalonskim klubom uspio je da osvoji dva trofeja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

IMPERATOR
Superliga najviše i pogoduje Barceloni jer će bankrotirati po trenutnom poslovanju u najkraćem mogućem roku.
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti