Cafu izvrijeđao Garyja Nevillea u stilu Zdravka Mamića
Gary Neville je na udaru legendarnog brazilskog fudbalera (Foto: Instagram)

Legendarni Brazilac

Cafu izvrijeđao Garyja Nevillea u stilu Zdravka Mamića

M. Šljivak

Legendarni brazilski fudbaler Marcos Evangelista Cafu (52) žestoko je kritikovao nekadašnjeg fudbalera i trenera Garyja Nevillea, koji sada na engleskim televizijama ima ulogu stručnog konsultanta.

Gary Neville često je znao izazvati pažnju brutalnim komentarima o određenim fudbalerima. Ponižavao je koga stigne, a meta mu je znao biti i Cristiano Ronaldo.

Tokom posljednjeg boravka u Manchester Unitedu, CR je često bio meta Nevillea. Žestoko je kritikovao Portugalca, a to čini i sa svim drugim fudbalerima i nekad se potpuno izgubi i kritikama.

Za legendarnog Cafua, Gary Neville je običan lažov. On je to javno poručio i to u stilu čuvenog čelnika zagrebačkog Dinama Zdravka Mamića.

"Gary Neville je plaćen da laže na televiziji. Zbog toga uvijek nekog kritikuje", smatra Cafu i nastavlja o nekadašnjem fudbaleru Manchester Uniteda.

Oglasi

"Nikad ništa nije osvojio u životu. Ko je on da sudi o Messiju i Cristianu Ronaldu? Samo Ronaldinho, Platini i Zidane, te nekad Pele, mogli su komentarisati takve igrače", smatra Cafu.

Gary Neville je kao fudbaler osvojio gotovo sve što je mogao s Manchester Unitedom u periodu od 1992. do 2011. godine kada je okončao profesionalnu karijeru.

Njegova trenerska karijera nije dugo trajala. Bio je asistent u reprezentaciji Engleske u periodu od 2012. do 2016. godine, a potom je imao četveromjesečni boravak na mjestu trenera Valencije, no nije se proslavio i dobio je otkaz.

Kada je vidio da mu trenerski posao i ne ide od ruke, odlučio se na onaj lakši posao. Postao je stručni konsultant i komentator i često je u centru pažnje zbog onog što priča.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Brazilac Cafu jedan je od najboljih desnih bekova svih vremena. Legendarni fudbaler slavu je stekao igrajući za Romu i AC Milan, gdje je 2008. godine završio karijeru.

S Rossonerima je osvojio brojne trofeje, a može se pohvaliti da je s Brazilom dva puta osvajao naslov prvaka svijeta, te dva puta Copa America.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi