Najavio bojkot SP-a zbog kršenja ljudskih prava, a onda su mu ponudili novac i pokazao je pravo lice

Gary Neville na udaru javnosti

Najavio bojkot SP-a zbog kršenja ljudskih prava, a onda su mu ponudili novac i pokazao je pravo lice

E. Čaušević

Nekadašnje engleski reprezentativac Gary Neville bio je jedan od najglasnijih prethodnih mjeseci kada je u pitanju kritikovanje Katara koji će biti domaćin Svjetskog prvenstva.

Poznato je da su mnogi poznati sportisti kritikovali FIFA-u što se Mundijal ove godine igra u Kataru, te su pokušali svih ovih godina skrenuti pažnju oko nevjerovatnog kršenja ljudskih prava u ovoj zemlji.

Mnogi su optužili organizatore Mundijala u Kataru da angažuju jeftinu radnu snagu iz okolnih zemalja i da im daju užasne plate i uslove za život tokom izgradnje stadiona za SP.

Međutim, pored svih tih javnih protesta i objava FIFA nije reagovala, te se stvari i nisu nažalost previše promijenile kada su u pitanju radnici.

Jedan od najglasnijih koji je kritikovao FIFA-u zbog tih stvari u Kataru je i Gary Neville koji je nedavno čak posjetio ovu zemlju kako bi snimio u kakvim uslovima borave radnici koji se brinu da sve bude spremno do početka Mundijala.

No, Neville se jučer našao na meti velikih kritika kada su se pojavile informacija da će on raditi u Kataru tokom Mundijala za ITV i Bein Sports koji je upravo kanal koji je osnovan u Kataru.

Oglasi

Neville je dobio žestoke kritike i mnogi su mu poručili da je pokazao pravo lice i pokazao se kao licemjer već u prvoj situaciji u kojoj mu je ponuđen novac.

Te kritike su mu dosta teško pale, te se on oglasio na Twitteru kako bi potvrdio da će raditi tokom Mundijala u Kataru za navedene televizije, ali da će se nastaviti boriti za ljudska prava.

"Da, idem na Mundijal i radit ću za ITV i Bein. Nastaviću da govorim o tim problemima kao što to već radim godinama", napisao je Neville na Twitteru.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Poznato je da je vlasnik Bein Sports predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi.

Top Komentari

atomskimrav
Joj sto ne mogu ovih tzv. "boraca za ljudska prava". Sad su nasli da dizu glas. A kada Amerika uđe u Afganistan i raz**** drzavu i ubijaju ljude tad svi sute, kad Francuzi razjebu Libiju i takođe ubijaju tada svi sute i da ne nabrajam dalje. Ali posto je sad muslimanska drzava dobila domacinstvo SP hajde da ih ****mo, pa bilo cime.
2 0
SEJFUDIBIKODZE
polako muslimanu zatucani ,da ti nije Amerike nebi ni imo drzave jos bi ratovali po Majevici i Romaniji,mene nemozes prevarit pet godina u rovu,pod evropskim embargom ,nismo imali sta jest,od dobrih hrvata koji su zatvorili ganice i krali humanitarnu,hvala Klintonu sto je to sve prekino.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi