Čuveni Brazilac ponizio engleskog brbljivca: "Plaćen je da priča gluposti na TV-u"

Cafu o Nevilleu

Čuveni Brazilac ponizio engleskog brbljivca: "Plaćen je da priča gluposti na TV-u"

E. Ganibegović

Legenda Manchester United Gary Neville jedan je od stručnik komentatora Sky Sportsa u Engleskoj.

Iako je ovaj čovjek apsolutna legenda kluba s Old Trafforda, nerijetko zna brutalno da isproziva i ponizi igrače svog bivšeg kluba.

Jednom je tako usred utakmice poručio kako igrači Manchester Uniteda zaslužuju da dobiju batine.

"Manchester United je tip ekipe kojoj bi svaki gledatelj tokom utakmice želio dati batine. Potrebne su im batine. Postavljaju loš primjer radnom etikom i ne rade ništa ono što roditelji i učitelji govore djeci svakog dana.

"Pogledajte koliko prostra ostavljaju. To je nevjerovatno. Niko u ligi ne ostavlja prostora kao United. Pogledajte gdje je Rashford, on se i ne kreće. Zarađuju bogatstvo i šetaju po terenu. Sramotno", bez dlake na jeziku poručio je Neville.

Također, znao je i bocnuti ljutog rivala, ekipu Liverpoola, ispijajući vino nakon poraza Redsa.

Oglasi

Njegovi komentari vrlo često naiđu na ogroman broj kritika, a jedna takva davno mu je upućena od strane legendarnog brazilskog beka, Cafua.

"Neville je plaćen da izgovara mnoge laži i nevjerovatnu količinu gluposti na TV-u. Evo zašto to radi. Nikad u karijeri nije igrao važnu ulogu u osvajanju nečeg velikog", rekao je Cafu o čovjeku koji ima 12 titula prvaka Engleske, dvije prvaka Evrope i jednu prvaka svijeta s Manchester Unitedom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ko je on da sudi između Messija i Ronalda i da iznosi svoje mišljenje? Samo Ronaldinho, Pele, Platini i Zidane su fudbaleri koji mogu suditi između ova dva fudbalera jer su jedini bili na njihovim razinama", istakao je Brazilac.

"Englezi previše pričaju bez pokrića", rekao je na kraju vjerovatno misleći i na Jamieja Carraghera, nekadašnjeg igrača Liverpoola koji je također sada komentator, a koji je često na udaru javnosti zbog svojih komentara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti