Garyja Cahilla i naredne sezone gledamo u Premier ligi

Postao član Crystal Palacea

Garyja Cahilla i naredne sezone gledamo u Premier ligi · Zvanično

E. Škorić

Iskusni stoper Gary Cahill nastavlja karijeru u Engleskoj.

Cahill je na kraju prošle sezone napustio Chelsea, a u slobodnom transferu doveo ga je Crystal Palace i večeras predstavio kao važno pojačanje za narednu sezonu.

Nakon sedam i po godina provedenih u zapadnom Londonu, Cahill prelazi u Palace i sa 33 godine važi za jednog od iskusnijih, ali i kvalitetnijih defanzivaca na Otoku.

Sa Chelseajem je Cahill osvojio sve što se moglo osvojiti, uključujući Ligu prvaka u svojoj prvoj sezonu, dva naslova Premier lige, FA kup, Liga kup, dva naslova Evropske lige...

Cahill je rođen u Dronfieldu u Derbyshireu, a profesionalnu karijeru započeo je u Aston Vili. Međutim, u Premier ligi je debitovao za Burnley koji ga je posudio iz Vlle. Njegov prvi nastup u Engleskoj stigao je 2010. protiv Bugarske, a bio je i kapiten nacionalnog tima.

Pridružio se Bolton Wanderersu 2008. godine, prije nego što je 2012. prešao u Chelsea gdje je odigrao ključnu ulogu u izuzetno uspješnom razdoblju za ovaj tim.

"Drago mi je što sam ovdje, mislim da je to dobra prilika za mene da nastavim karijeru u Premier ligi i da igram u dobroj, uzbudljivoj momčadi. Ovdje su neki vrlo uzbudljivi, talentirani igrači. Veselim se izazovu", kazao je.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Oduševljen sam što nam se Gary pridružio. Fantastičan je nogometaš koji donosi bogatstvo međunarodnog i premijerligaškog iskustva. Sretan sam što ću ponovo raditi s njim", istakao je menadžer Palacea Roy Hodgson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti