Gasi se srbijanski superligaš, najavljeni protesti u centru grada

Teška finansijska situacija

Gasi se srbijanski superligaš, najavljeni protesti u centru grada

A. Čaušević

Rukovodstvo člana srbijanske Superlige, Dinama iz Vranja najavilo je proteste u centru grada zbog teške finansijske situacije u tom klubu. 

Dinamo bi u srijedu trebao igrati protiv Proleterea, trebao iz razloga što ovaj klub nema para za odlazak, smještaj, hranu te su protesti zakazani za 14:13 logičan slijed događaja.

Stadion Jumko u Vranju nije dobio licencu pa Dinamo u nastavku sezone praktično gostuje svaku utakmicu jer domaće susret igra u Surdulici na stadionu Radnika.

"FSS nam ne dozvoljava da igramo u Vranju pre početka plej-auta. Po prvilniku ne smijemo da mijenjamo stadion usred prvenstva, a sjećam se da su drugi klubovi mijenjali, poput Spartaka koji je igrao u Kuli, a potom u Subotici, ali očigledno da postoje dvostruki aršini. Radovi su skoro 90 odsto završeni, ostalo je samo renoviranje svlačionica. Tribine su perfektne, teren je fenomenalan, poslije Zvezde imamo najbolje travnatu površinu u Srbiji", rekao je prvi čovjek kluba Dragan Antić.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Predsjednik i trener vranjskog superligaša ističe da se klub mjesecima nalazi u teškoj finansijskoj situaciji.

"Igrači nisu primili platu tri mjeseca, spremni su da štrajkuju. Još od jula nismo dobili nikakvu uplatu od grada, potom nam je finansijska sredstva obezbijedio najviši državni vrh. Pokušat ćemo da izdržimo još tri kola do kraja, a zatim ćemo vidjeti da li klub može da nastavi ovako ili se definitivno gasi. Dinamo je sve poslove obavljao transparetno, nismo željeli da podlegnemo nikakvim mahinacijama ni zloupotrebama", poručio je Antić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi