Bh. napadač se 'iživljavao' nad najmlađim golmanom u historiji Superlige

Dječak na golu Dinama nije imao šanse

Bh. napadač se 'iživljavao' nad najmlađim golmanom u historiji Superlige

Bh. napadač Nermin Haskić obilježio je 18. kolo srbijanske Superlige postigavši hat-trick u gostujućoj pobjedi Radničkog iz Niša protiv Dinama iz Vranja.

Haskić je pogađao u 33., 45. i 64. minuti a njegov tim je slavio sa 4:0, s tim što je malo poznato da je na golu Dinama stajao dječak od 16 godina.

Radi se o Ognjenu Ristiću rođenom 2002. godine, koji je iznenada dobio šansu da brani za prvi tim na utakmici Superlige. Očekivano za dječaka tih godina, njegov debi nije prošao baš najbolje jer se zaista rijetko viđa da neko u tim godinama zaigra za prvi tim, pogotovo ako govorimo o golmanima.

Ristić je imao nekoliko intervencija, ali mu je treći gol Radničkog posebno išao na dušu s obzirom da je bio direktni krivac.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Sve u svemu, dečku ne treba zamjeriti jer je pred njim vjerovatno sjajna karijera, ali je njegovo pojavljivanje među stativama došlo kao 'kec na desetku' napadaču iz BiH koji je zahvaljujući ovim golovima izbio na drugo mjesto liste strijelaca sa 11 golova.

Top Komentari

Lona
Tako se stvaraju veliki golmani. A ne kao kod nas, traže rupe u zakonu samo da ne igraju mladi igrači.
19 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije