Gasperini: Historijski uvijek igramo bolje u dvomeču

Trener Atalante pred meč s PSG-om

Gasperini: Historijski uvijek igramo bolje u dvomeču

S. Bošković

Atalanta će sutra u četvrtfinalu Lige prvaka odmjeriti snage s PSG-om.

Ovaj susret otvorit će završnicu Lige prvaka u Lisabonu, a igrat će se samo jedan meč. Takva odluka ne sviđa se previše treneru Atalante Gian Pieru Gasperinu koji je rekao da bi više volio da se igraju dva meča:

"S našom historijom preferirao bih dvomeč. Igram protiv ekipe s kojom nikad nismo igrali prije i nemamo direktne parametre za upoznavanje njihovih igrača. Historijski smo uvijek igrali bolje u drugom meču, protiv Dinama, Shakhtara i Manchester Cityja", rekao je Gasperini, te nastavio:

"Moramo pokazati da tim bez velikog europskog nasljeđa može odigrati dobro kad ima želju, motivaciju i entuzijazam. Mislim da se ljudima to sviđa i imamo odgovornost da ih ne razočaramo. Ne s rezultatom, nego s zalaganjem".

Ipak, svjestan je Gasperini da će protiv prvaka Francuske biti teško s obzirom na to da je tim iz Pariza pun zvijezda i kvalitetnih igrača:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Neymar je jedan od najboljih igrača na svijetu i svi timovi koji igraju protiv njega imaju probleme. Najbolji način da se branimo protiv njega je da igramo dobro i da svi budu fokusirani. Pokušat ćemo da budemo organizirani. Igrali smo protiv dosta dobrih igrača i on je jedan od njih".

Podsjećamo, sutra PSG-a i Atalante igra se sutra s počekom u 21h.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi