Otišao iz PSG-a jer više nije mogao podnijeti tolike rođendanske zabave: "To oslikava sve o klubu"

Meunier na kraju otišao u Dortmund

Otišao iz PSG-a jer više nije mogao podnijeti tolike rođendanske zabave: "To oslikava sve o klubu"

E. Čaušević

Belgijski fudbaler Thomas Meunier na kraju prošle sezone napustio je PSG i odlučio je karijeru nastaviti u Borussiju Dortmund.

Meunier je nakon četiri sezone napustio PSG nakon što mu je istekao ugovor, te je odbio produžiti saradnju. Ovaj 28-godišnji desni bek odlučio je da ide u Dortmund i otkrio je da mu se u Parizu uopšte nije ostajalo.

Belgijanac je u razgovoru za njemačke medije govorio o PSG-u i razlozima zbog čega je odlučio da napusti klub. Meunieru je itekako smetalo ponašanje glavnih zvijezda Neymara, Mbappea, Di Marije... kojima je očito zabava na prvom mjestu.

"Tu su samo bile rođendanske zabave i to je nevjerovatno. Kada sam bio u Club Bruugeu slavili smo rođendane igranjem pikada ili malom zabavom pored bazena. Ali, u Parizu je to itekako glamurozno. To oslikava sve o klubu, igrači iznajme vile, hotele ili zgrade i prave zabave na kojima bude po stotine ljudi", rekao je Meunier i nastavio.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG have become famous for their outlandish parties

"Tada shvatite da su oni više od fudbalera, oni su zvijezde. Meni je bilo dobro na tim zabavama, ali da li ste me nekada vidjeli na nekim fotografijama ili videima koji pokazuju sav taj raskoš? Ipak, to je sve dio igre i to moramo prihvatiti. U takvom okruženju mi se nije ostajalo i to je sve".

Top Komentari

Penderinos
Zbilja ga nema medju ovim bjelima na Neymar's Birthday Party kao što nema ni Kimpembeta, Dialla, Silve,Kurzawe i Draxlera, Kehrera i Gueyea. Dok se vidi da je Icardi i ona njegova sisulja glavni igrači na zabavi. To vam sve oslikava stanje u timu . Imate one "radnike" koji fudbal s hvataju ozbiljno i imate ove što po važan chillaju poput neymara, icardija, di Marie ili paredesa. Zbog toga nikad neće biti prvaci Evrope, a kamoli svijeta. Svlačionica im je totalno neuskladjena
6 3
karlhajncbrazzzo
Nek vrati pare što je zaradio ako mu nije bilo dobro.
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi