Gattuso bijesan: Nisu moji igrači božićni pokloni!

Milan neće prodavati najbolje igrače

Gattuso bijesan: Nisu moji igrači božićni pokloni!

E. Škorić

Italijanski trener Gennaro Gattuso dao je zanimljiv odgovor nakon što su ga upitali da li bi neko od njegovih igrača mogao da ode u januaru.

Milan se povezuje s mnogim igračima, ali piše se također kako će neki iz prve postave morati da napuste San Siro u januaru, upravo kako bi prepustili mjesta ovima koji će navodno tek da dođu.

Međutim, Gattuso je izrazio čvrst stav po tom pitanju, rekavši da će Milan zadržati sve ključne igrače.

"Spremiš ih i onda ih pošalješ. Ovo je božićno vrijeme, tako da igrače zamotate i stavite pod božićno drvce", rekao je Gattuso danas pred duel Bologne i Milana koji se igra u utorak navečer.

"Sve što pišete o tržištu i financijskom fair-playu su stvari koje klub još ne mora da riješi.. Znam da imamo ograničenja, da ne možemo previše zbog toga kupovait, ali to ne znači da ćemo prodati Higuaina, Calhanoglua ili Susa. Ne branim samo Hakana, nego sve igrače. Spreman sam da se bacim u vatru za svoje igrače. Kada mi govorite o njima, onda me to iritira, jer napadate moje ljude", u svom je stilu odgovorio Gattuso.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Higuaina ne ide u posljednje vrijeme, no ne planiraju u Milanu da ga se riješe tako brzo.

"Razgovarao sam s Gonzalom i on je prvi koji se razočaran situacijom", dodao je Gattuso.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi