Gattuso: Kod 2:0 sam jednostavno ugasio TV i pokušao zaspati

Pratio meč Atalante i Genoe

Gattuso: Kod 2:0 sam jednostavno ugasio TV i pokušao zaspati

Edmir Škorić

Gennaro Gattuso vjeruje da Milan još uvijek nadmašuje očekivanja nakon što su pobijedili Fiorentinu s 1:0.

Pobjedom u Firenci je Milan ostao u igri za četvrto mjesto dva kola prije kraja prvenstva i ako uspije da izbori Ligu prvaka nakon svega, bit će to najluđa sezona Rossonera posljednju deceniju.

Međutim, Milanu najviše problema stvara četvrtoplasirana Atalanta, koja je i dalje na plus tri, ali se Rossoneri uzdaju da bi komšije iz Bergama mogle da padnu u Torinu protiv Juventusa u 37. kolu.

"Nakon što je Atalanta vodila 2:0, isključio sam televizior. Pokušao sam malo da odspavam, ali nisam uspio, pa sam se na kraju istuširao", kazao je Gattuso, koji je prije duela Fiorentina - Milan pratio Atalanta - Genoa. Barem jedan dio meča...

Potražite više informacija na temu Serie A:

“Ovo je tim sa vrlinama i slabostima. Potrošili smo mnogo prilika da ostanemo na četvrtom mjestu. Ali da nam je neko na početku sezone rekao da ćemo biti na istoj razini s Romom i četiri boda ispred Lazija, niko ne bi vjerovao. Mada, previše bodova smo prosuli, moglo je puno bolje", tvrdi Rino.

“Igrali smo loše u Parmi, ali ne protiv Torina, dok nam do gola nisu stvorili nikakve probleme. Naš je problem ove godine to što trebamo biti dosljedniji, jer kada prestanemo kretati se s loptom, stvaramo prostor za protivnika i postajemo statični i prestajemo igrati", zaključio je Gattuso.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi