Gattuso kritikovao Higuaina: Mora to promijeniti!

Imao je komentar na ponašanje Argentinca

Gattuso kritikovao Higuaina: Mora to promijeniti!

Trener Milana Gennaro Gattuso prokomentarisao je večerašnju partiju Gonzala Higuaina protiv svog bivšeg kluba Juventusa, koja neće ostati u dobroj uspomenu nikome na San Siru, a najmanje samom Argentincu.

Osim što je Higuain krajem prvog poluvremena promašio penal, dobio je i crveni karton u 83. minuti nakon čega je potpuno 'pukao', vjerovatno kao nikada ranije u karijeri.

Gattuso je imao da kaže ponešto nakon loše Higuainove noći i poraza od Juventusa rezultatom 2:0.

"Da li je Higuain trebao šutirati penal? Mislim da jeste, osjećao je da bi mogao pogoditi, ali je promašio. Dešava se to, nije lako kada u takvoj situaciji uzmete šutirati jedanaesterac svom dojučerašnjem klubu. Ogroman je pritisak bio na njegovim leđima, pa to mogu da razumijem", rekao je Gattuso, te nastavio:

"Ali, Higuain se mora promijeniti. Mora naučiti da se malo bolje kontroliše, jer mu nije bilo potrebno da se onako ponaša pred kraj utakmice. Dobio je crveni karton ali nadam se da će se izviniti sucu. Trebao bi više kontrolisati svoje emocije u takvim trenucima".

Gattuso je teška srca priznao da je poraz od Juventusa očekivan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Juventus nije samo najbolji tim u Italiji, već vjerovatno i u Evropi. Oni su u rangu Barcelone i Manchester Cityja i čestitam im na pobjedi. Žao mi je što nismo iskoristili neke šanse na početku drugog poluvremena, ali nedostajalo nam je oštrine", dodao je Milanov trener.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ArminA
Jeste u ranku Barcelone i Citya ,zato je Real broj 1 u Evropi pa onda deset praznih mjesta i tek tad dolaze Barca i ostali... Real im je Tata sto se tice Evrope,dokazano...
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi