Gattuso nakon ostavke u Milanu ima dvije opcije na stolu

Sampdoria ili Lazio?

Gattuso nakon ostavke u Milanu ima dvije opcije na stolu

Italijanski trener Gennaro Gattuso napustio je klupu Milana nakon godinu i pol dana. 

Gattuso i njegovi fudbaleri su učinili sve kako bi se klub vratio u Ligu šampiona, ali na kraju ta misija nije bila uspješna, pa je nekadašnji vezista Rossonera odlučio dići sidro.

"Odluka da napustim klupu Milana nije lagana, ali je to odluka koju sam morao donijeti. Nema određenog trenutka zbog kojeg sam to odlučio, ali kada sumiram ovih 18 mjeseci onda je vrijeme da se nešto mijenja", rekao je Gattuso prilikom odlaska.

Za sada nije poznato ko će ga zamijeniti na klupi ovog slavnog kluba, ali je poznato koje su naredne opcije za Gattusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kako prenose italijanski mediji, to su Sampdorija i Lazio. Marco Giampaolo i Simone Inzaghi, trenutni treneri pomenutih klubova, možda više neće sjediti na njihovim klupama, a u tom slučaju Gattuso bi bio opcija i za jedne i druge.

Inače, on je s Milanom imao ugovor do ljeta 2021. godine, a prilikom davanja ostavke odrekao se eventualnog novca koji bi ga sljedovao da mu je klub uručio otkaz. To je svakako izazvalo poštovanje od strane navijača Milana.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi