Gattuso: Ne želim dati ostavku, želim izboriti Ligu prvaka s Milanom

Rossoneri u teškoj situaciji

Gattuso: Ne želim dati ostavku, želim izboriti Ligu prvaka s Milanom

E. Škorić

Milan večeras dočekuje Bolognu i samo pobjeda bi Rossonere ostavila u igri za plasman u Ligu prvaka.

Nakon što su propustili nekoliko dobrih prilika da zadrže četvrto mjesto, u Milanu su sada jako daleko od Lige prvaka. Imaju šest bodova manje od četvrtoplasirane Atalante i protiv Bologne moraju da ostvare pobjedu da bi zadržali kakvu-takvu nadu dva kola prije kraja.

Mnogi za neuspjeh Milana optužuju bivšeg igrača tog kluba, a danas trenera Gennara Gattusa, no popularni Rino ne odustaje.

"Trenutno želim da se plasiramo u Ligu prvaka. Ostavka nije ono što želim i ono što ja jesam. Nisam odustao i oduvijek sam neko ko se bori. Nisam zadovoljan jer se borimo, a gubimo utakmice. Da, ja sam onaj koji je odgovoran i svjestan sam da postoje mnoge kritike na moj račun", kazao je Gattuso.

Svjestan je da Bologna, koja se bori za opstanak, nije tim protiv kojeg se lako dolazi do pobjede.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bologna je u dobroj formi od dolaska Mihajlovića. Promijenili su stil igre, ali moramo da igramo vlastitu igru i da damo 100 posto svojih mogućnosti večeras".

"Trebat će nam snažna partija kako bismo pokazali da smo još živi. Moramo da igram sa srcem i sa željom za pobjeodm", dodaje Gattuso.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi