Gattuso ohrabrio navijače Barce: S ovakvom igrom nemamo šta da tražimo

Samokritičan prema svom timu

Gattuso ohrabrio navijače Barce: S ovakvom igrom nemamo šta da tražimo

E. Škorić

Trener Napolija Gennaro Gattuso bio je vrlo samokritičan u pogledu kvaliteeta svog tima.

Barcelona se vratila sa zaključavanja zbog pandemije COVID-19 na najgori način: odigrala je samo tri dobre utakmice, zatim pokazala svoju najbolju stranu i izgubila vodstvo u Španiji, pa je titula na kraju otišla Real Madridu.

I sam Lionel Messi je nakon poraza od Osasune uvjeravao da ovako više ne ide i da će ekipa teško i protiv Napolija pobijediti ukoliko se nešto ne promijeni u igri.

Gennaro Gattuso, trener italijanskog kluba, koji će pokušati da eliminiše Barcu u osmini finala Lige prvaka, dao je nadu navijačima Katalonaca. Ne, nije im dao magičnu formulu da počnu dobro igrati, ali javno je prepoznao da imaju iste ili više sumnji na igru vlastite ekipe.

"Ako nastavimo ovako, s takvim stavom i ovom igrom, jedino u što vas mogu uvjeriti je da Barcu nećemo ni umoriti u Ligi prvaka", rekao je Gattuso nakon poraza od Parme.

Napoli je ranije osvojio Kup, pa će svakako igrati Evropsku ligu, a u Ligu prvaka naredne sezone mogao bi da se plasira samo u slučaju da je i osvoji.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ovo nije najbolje vrijeme za nas. Stvaramo prilike, ali ne uspijevamo davati golove. To nam se dešava već nekoliko puta i imamo dosta problema. Želimo napredovati u ligi, pa ćemo onda o Ligi prvaka, ali je jasno da nešto moramo poduzeti da se poboljšamo", zaključio je Gattuso.

Prvi meč Napolija i Barcelone je završen rezultatom 1:1, a revanš se igra 8. avgusta na Nou Campu. Pobjednik će u četvrtfinalu 14. avgusta igrati s pobjednikom meča Chelsea - Bayern. Bavarci imaju 3:0 nakon prvog meča.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi