Gattuso tražio razgovor sa predsjednikom, pa dobio otkaz!

Više nije trener Valencije

Gattuso tražio razgovor sa predsjednikom, pa dobio otkaz!

E. Oštraković

Gennaro Gattuso više nije trener Valencije, a sve nakon krize u rezultatima ovog tima. Zvanično je to potvrđeno i od strane čelnika Valencije.

Trener iz Italije imao je dug sastanak sa predsjednikom kluba, Layhoonom Chanom, u kojima je govorio kako klub ima velikih problema kada je riječ o dovođenju igrača.

Ipak, to nije bio dovoljn dobar 'izgovor' za predsjednika koji je odlučio da na kraju uruči otkaz Gattusu, te je on ostao bez posla.

Iako je imao veliki uticaj od svog dolaska u klub, sve to se uveliko smanjilo u posljednjim sedmicama zbog loših rezultata.

Nije Gattuso imao veliku podršku vlasnika kada je riječ o dovođenju igrača, a upravo na to se danas i žalio, te je na kraju dobio otkaz.

Tako je čini se bolje po njega da nije pokušavao razgovarati sa predsjednikom jer bi vjerovatno još uvijek bio trener Valencije.

Oglasi

Iako je nekoliko puta isticao da traži veznog igrača i krilnog napadača, ništa od toga se nikada nije desilo, te je Gattusu bilo jasno "koliko je sati".

Upravo zato je danas tražio sastanak sa predsjednikom, ali na njegovu žalost, sve je rezultiralo samo njegovim otkazom.

Sve je potvrdio i Fabrizio Romano.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Gattuso više nije trener Valncije. Klub i trener su se razišli. Ubrzo slijedi zvanična potvrda kluba", stoji u objavi Romana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije