Sudijski propust o kojem će pričati: Djeluje da je sve normalno, ali istina je potpuno drugačija

Morao se izvinjavati

Sudijski propust o kojem će pričati: Djeluje da je sve normalno, ali istina je potpuno drugačija

Admin Čaušević

U utakmici španskog Kupa Kralja Valencia je sa ubjedljivih 0:4 pobijedila Sporting iz Lisabona te potpuno zasluženo prošla dalje. Ipak, svoju noć imao je sudija Munuera Montero koji je napravio nevjerovatan propust. 

Osim što se zna desiti da promjenom formacije trener zbuni protivnika, to se desilo i glavnom sudiji utakmice Sporting - Valencija, Munuera Monteru.

Trener Sportinga Miguel Angel Ramizer je na poluvremenu dao određana upustva i promijenio taktiku zbog čega neki igrači nisu izašli na teren na vrijeme.

Fudaleri Otero, Zarfino i golman Marino su bili ti koji su zakasnili, a sudija Montero uopšte nije obraćao pažnju na njih.

Prije nego što da zvižduk da može utakmica ili drugo poluvrijeme početi dužnost glavnog sudije je da prebroji sve igrače na terenu.

Montero to nije uradio, pa je nekoliko sekundi kasnije nakon intervencije igrača Sportinga morao reagovati i prekinuti utakmicu.

Oglasi

On se izvinio igračima obje ekipe te je dao novi znak da drugo poluvrijeme, međutim napravio je još jednu grešku pošto se kašnjenje igrača sankcioniše žutim kartonom.

Najupečatljivije je bilo vidjeti Diega Marina, domaćeg golmana, kako se pojavljuje na na terenu stadiona El Molinon, brzo navlačeći rukavice dok je trči prema praznom golu.

Sudija Marino je tokom utakmice imao nekoliko diskutabilnih odluka, ali na njegovu sreću nije uticao na konačan ishod utakmice.

Inače, popularni Šišmiši su sve riješili još u prvom poluvremenu kada je dva gola dao Edinson Cavani, a jedan Justin Kluivert. U nastavku je pogodio i Samuel Lino.

Treba dodati da su narednu fazu Kupa Kralja prošli i Athletic Bilbao te Atletico Madrid koji su bili bolji od Espanyola(1:0), odnosno Levantea (0:2).

Top Komentari

bh77
Kup kralja a sporting iz Lisabona.Ja papka majko moja
8 0
axel43
Čaus, nema tu ni N od novinara!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi