Gattuso: Ovakav Milan želim

Rossoneri proigrali

Gattuso: Ovakav Milan želim

Edmir Škorić

Milan ne zna za poraz već 12 utakmica i Gennaro Gattuso izgradio je pravi tim, jednu vojsku koja se više nikoga ne boji.

Rossoneri su bili u ozbiljnoj krizi, a prve utakmice Gattusa na klupi Milana također su izgledale neutješno i slabo, ali onda je krenula serija i veliki povratak crno-crvenih.

Nakon 2:0 trijumfa nad Romom u Rimu, Gattuso je bio presretan.

"Sviđa mi se ovaj odnos s momcima. Bila je to teška borba, puno smo se mučili u prvom poluvremenu, u drugom smo pokušali da igramo drugačiji nogomet. Mislim da je Roma dobar tim i morali smo se boriti do kraja da dođemo do pobjede", rekao je Gattuso, dodavši:

"Mogli smo puno bolje u mojoj eri, prosuli smo neke bodove kao protiv Beneventa, ali trenutno izgledamo onako kako želim. Nije razlika u kvaliteti, to je tim oduvijek imao, ali sam donio odlučnost i timski rad".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Niz derbija očekuje Milan, a prvi u nizu je sredinom sedmice protiv Lazija, u okviru revanša polufinala Kupa Italije.

"Imamo važan meč koji dolazi u srijedu i koji nas brine, ali želimo u finale Kupa. Poslije toga ćemo razmišljati o Interu, Arsenalu itd... Arsenal je izgubio jučer, ali mi nismo Manchester City. Moramo staviti kacige i krenuti u borbu", tvrdi Gattuso u svom stilu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi