Gattuso pred Juve hvalio Sarrija: Dosta puta sam kopirao i lijepio njegovu taktiku u svlačionici

Sutra je finale

Gattuso pred Juve hvalio Sarrija: Dosta puta sam kopirao i lijepio njegovu taktiku u svlačionici

E. Škorić

Gennaro Gattuso izrazio je poštovanje Juventusu pred finale Kupa Italije koje se igra sutra navečer.

U Rimu iza zatvorenih vrata će Gattusov Napoli igrati protiv Juventusa za trofej. Ukoliko ne bude pobjednika u 90 minuta, odmah će se izvoditi penali.

"Nikad nije dobro vrijeme za suočavanje s Juveom, jer mislim da je to dio njihove DNK i povijesti kluba da uvijek budu spremni", rekao je Gattuso za RAI Sport.

"Moramo da ih poštujemo, ali i da odigramo meč u skladu s našim mogućnostima i sa našom snagom", dodao je Gattuso.

Izuzetno cijeni Maurizija Sarrija, taktičara na klupi Juventusa, a koji je prethodno u nekoliko godina radio čuda upravo kao trener Napolija.

"Sviđa mi se sve u vezi s njim, neću to poreći i mislim da sam to rekao već više puta. Kopirao sam i zalijepio njegovu taktiku više puta u posljednjih nekoliko godina u svlačionici. Gledao sam toliko snimaka kako je organizovao svoju odbranu".

S današnjeg treninga je bukvalno otjerao krilnog fudbalera Lozana.

"Ko god nije maksimalno spreman i nije u mogućnosti da da sve od sebe na treningu ili utakmici, što se mene tiče može da ostane kod kuće ili u svlačionici", jasan je bio Rino.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi