Mertensu stigla "repriza" Maradonine čestitke

Ovaj put je dodao da je znao da će Belgijanac prestići i Hamšika

Mertensu stigla "repriza" Maradonine čestitke

Diego Maradona je čestitao Driesu Mertensu nakon što je Belgijanac postao najbolji strijelac Napolija u historiji.

Legendarni "El Pibe" je držao titulu najboljeg strijelca Napolija sa 115 golova skoro tri decenije, prije nego što ga je prestigao Marek Hamšik, u decembru 2017. godine.

Hamšik je napustio Napoli sa ukupno 121 golom na svom kontu, a u međuvremenu je Dries Mertens prestigao i Maradonu, dok je u revanš meču polufinala Kupa Italije protiv Intera uspio prestići i Slovaka. Mertensov 122 gol u dresu Napolija je ujedno i poslao klub sa San Paola u finale Kupa Italije.

Ubrzo je stigal i čestitka od Diega Maradone, uz video snimak koji je snimljen nešto ranije, nakon što je Mertens prestigao Hamšika.

"Zdravo Dries, prijatelju moj! Ponosan sam što si oborio i moj rekod jer na taj način Napoli postaje bolji svaki dan", rekao je Maradona u videu na Instagramu, pa nastavio:

"Volio bih da imamo tim koji će prestići one u kojima sam ja igrao tako da možemo osvojiti novi Scudetto za sve ljude u Napulju".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Prije nekoliko mjeseci Mertens mi je Mertens rekao da mu je bilo jako stalo da mi pokloni svoj dres, da ga pokloni svom heroju... Ja sam mu odmah nakon toga zahvalio i snimio poruku jer sam znao da će prestići i Mareka Hamšika i postati najbolji strijelac u historiji Napolija", napisao je uz video Maradona.

Mertens je uzvratio uslugu, pa se Maradoni zahvalio na lijepim riječima.

Promo

Top Komentari

gh0ast
Gledaj maradone kepeca ???
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi