Gattuso: Sada smo bolji u odbrani, a na tome smo posebno radili

Trener Milana zadovoljan

Gattuso: Sada smo bolji u odbrani, a na tome smo posebno radili

Trener Milana Gennaro Gattuso bio je veoma zadovoljan nakon minimalne pobjede nad Ludogorecom 1:0 i plasmana u osminu finala Evropske lige.

Osim prolaza, Gattusa posebno raduje činjenica da je njegova ekipa do pobjede ponovo došla bez primljenog gola.

"Mogu konstatovati da ovaj tim napreduje iz utakmice u utakmicu i sretan sam zbog toga. Posebno mi je drago što ni večeras nismo primili gol. Sada smo bolji u odbrani, a to je nešto na čemu smo posebno radili na treninzima u posljednje vrijeme", rekao je Gattuso, koji je potom najavio sljedeći duel za vikend:

"Već u nedjelju igramo protiv Rome, koja je također ove sedmice imala jednu vrlo tešku utakmicu sa Šahtarom. Bit će to vrlo težak meč, ali probat ćemo da pobijedimo".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Na pitanje o svojoj budućnosti na klupi Milana, Gattuso je odgovorio kao i svaki put do sada.

"Uvijek kažem da morate pitati ljude iz kluba o tome. Ja ne mogu dati konkretan odgovor, jer ne odlučujem ja šta će biti. Velika je čast biti trener Milana i, koliko god to bila i velika obaveza, sviđa mi se trenerski rad ovdje. Zahvalan sam Upravi koja mi je ukazala priliku da budem trener svog voljenog kluba i nadam se da će ovo potrajati", zaključio je Gattuso.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi