Gattuso: Za nas je ovo kao Svjetsko prvenstvo, hoćemo taj trofej

Uoči finala Kupa Italije

Gattuso: Za nas je ovo kao Svjetsko prvenstvo, hoćemo taj trofej

Milan će večeras imati priliku da, nakon dugo vremena, dođe do jednog trofeja u Italiji.

Protivnik u finalu Kupa ne može biti teži od Juventusa, ali Gennaro Gattuso ističe da njegov tim ima pravo da se nada pobjedi i da silno želi doći do pehara.

"Ova utakmica je za naš klub kao Svjetsko prvenstvo. S tim može da se mjeri. I navijači i igrači žele ponovo podići trofej iznad svojih glava, a igrat ćemo sa protivnikom koji dominira u Italiji posljednjih sedam godina. Ipak, spremni smo i izuzetno motivisani", rekao je Gattuso, te nastavio:

"Ako želimo pobijediti, moramo igrati svoj fudbal, muški fudbal. Moramo Juventusu ograničiti prostor. Znamo da u ekipi imaju mnogo sjajnih igrača, ali nijedan tim ne može biti savršen. Tražit ćemo svoju šansu, a mislim da će utakmica biti interesantna".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Finale Kupa Italije igra se večeras na Olimpicu s početkom u 21 sat.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi