Gattusu već postavljen ultimatum

Više nema pravo na kiks

Gattusu već postavljen ultimatum

Endin Čaušević

Legendarni igrač Gennaro Gattuso po drugi put u svojoj trenerskoj karijeri dobio je priliku da predvodi ekipu Milana u kojoj je kao fudbaler proveo gotovo cijelu karijeru.

Čelnici italijanskog kluba odlučili su prije nekoliko sedmica da se zahvale na saradnji Vincenzu Montelli nakon loših rezultata, a na njegovo mjesto stigao je Gattuso. Međutim, to nije izazvalo šok terapiju koja se očekivala jer je Milan u četiri utakmice osvojio svega četiri boda.

Rossoneri su sinoć poraženi na domaćem terenu protiv Atalante, a Gattuso se već našao u nezgodnoj situaciji i nije isključeno da nakon svega nekoliko sedmica napusti kormilo Milana.

Naime, prema pisanju italijanskih medija čelnici kluba sa San Sira postavili su ultimatum pred Gattusa. Milan ne smije izgubiti u dvije naredne utakmice u Kupu Italije od Intera, te Seriji A na gostovanju protiv Fiorentine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ukoliko Rossoneri nastave svoju lošu formu prema svemu sudeći će ovaj klub u 2018. godinu ući sa novim trenerom.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi