Velika odluka Barcelone o Gaviju
Barcelonu pritišću sa svih strana, ali Katalonci nemaju namjeru da prihvate odluku suda (Foto: EPA)

Ne prihvataju nikakvu odluku suda

Velika odluka Barcelone o Gaviju

M. Šljivak

Barceloni je danas stigao još jedan šamar. Sud je odlučio prihvatiti žalbu La Lige na registraciju mladog veznjaka Gavija te je donio odluku da zvijezda katalonskog kluba ne može igrati pod novim ugovorom kojeg je potpisao prije nekoliko mjeseci.

Barcelona je danas ponovo u centru pažnje. Sud je prihvatio žalbu La Lige na registraciju veznjaka Gavija na novi ugovor vrijedan osam miliona eura po sezoni i proglasio je ugovor ovog veznjaka nevažećim.

Odluka je donijeta jer je Barcelona, prilikom tužbe prema La Ligi kojom su omogućili registraciju Gavija, zakasnila jedan dan s podnošenjem tužbe i sud je danas registraciju proglasio nevažećom.

To je napravilo ozbiljan problem katalonskom velikanu. Nova registracija Gavija od januara ove godine nije važeća, pa je prinuđen igrati sa starom registracijom.

Stvorilo je to i finansijske probleme Barci. Katalonci sad ne mogu opravdati u finansijama njegov ugovor i to bi moglo na kraju ovaj klub koštati i kazne.

Oglasi

Prema pravilima La Lige talentovani veznjak morao bi igrati i sa starim brojem. 'Šesticu' bi ponovo zamijenio broj 30, ali Barcelona nema namjeru da išta mijenja pred veliki El Clasico i smatraju da su oni sve napravili na vrijeme i po pravilima.

"Barcelona neće vratiti registraciju Gavija. Klub vjeruje da su sve napravili na vrijeme i on će nastupiti s brojem 6 na leđima u El Clasicu", saopštio je katalonski novinar Fernando Polo.

Katalonci očigledno neće prihvatiti odluku suda bez obzira na sve. Ne plaše se ni eventualnih kazni koje su im zaprijećene i lako je moguće da u budućnosti La Lige donese odluku o značajnom smanjenju budžeta timu s Camp Noua.

Barcelona se ponovo našla u ozbiljnom problemu. La Liga nema milosti prema katalonskom klubu, a ovo je samo još jedan u nizu problema jer su već pod velikom lupom javnosti zbog skandala oko plaćanja sudija.

U tom skandalu Barcelona je optužena da je plaćala savjete kako se odnositi prema određenim sudijama. Ključni čovjek je bio nekadašnji čelnik sudijske komisije Enriquez Negreira kojem su uplatili milione eura za savjete.

La Liga i UEFA čekaju okončanje procesa španskog tužilaštva u ovom slučaju, te će i oni tad pokrenuti postupke protiv katalonskog velikana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno je La Liga spremna oduzeti po 15 bodova Barceloni i u ovoj i narednoj sezoni ako se ispostavi da je bilo kriminalnih i nelegalnih radnji, a UEFA je spremna da ih izbaci iz Evrope.

Barca je pod velikim pritiskom. Igrači su s druge strane na terenu poprilično mirni i ekipa ide prema tituli prvaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emial766
Ovi ko Dodik. Za njih sud ne vazi
3 0
user1676235346
Prihvatit ce oni sve htjeli ili ne moraju mislim da su svjesni svega da znaju da ce kaznu dobit od La Lige zato im je svaka pobjeda vazna
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi