Igrači Reala od muke nisu znali šta će protiv Gavija - Ceballos više nije mogao da trpi
Igrač Reala Dani Ceballos bio je bijesan zbog svega što se dešavalo na terenu i Gavija je odlučio zaustaviti na drugačiji način (Foto: Screenshot)

Povukao ga za kosu

Igrači Reala od muke nisu znali šta će protiv Gavija - Ceballos više nije mogao da trpi

M. Šljivak

Barcelona je u finalu španskog Superkupa potpuno nadigrala Real Madrid (3:1) i osvojila je prvi trofej ove sezone. Na terenu je maestralan bio mladi veznjak Gavi kojeg igrači kraljevskog kluba jednostavno nisu mogli zaustaviti.

Barcelona je lakše od očekivanog razbila Kraljeve. Lagano su uzeli trofej Superkupa, a na terenu je za Real nerješiva enigma bio mladi veznjak Gavi.

Nova zvijezda Barcelone odigrala je čudesan meč. Postigao je gol i upisao asistenciju i bio je nezaustavljiv po igrače velikog rivala.

Koliko su nemoćni bili u duelima s ovim 18-godišnjakom pokazuje scena između njega i Danija Ceballosa, koji nije birao načine da zaustavi ili pokuša isprovocirati mladog fudbalera.

U jednom trenutku se ponio i poprilično nesportski. Gavija je povukao za kosu, a interesantno da ovaj incident niko nije vidio, pa nije bilo reakcije iz VAR sobe.

Oglasi

Ceballos je tako prošao bez ikakvih sankcija i izvukao se bez kazne za ovaj poprilično nesportski potez.

Nakon povlačenja za kosu reagovao je i Gavi koji je odgurnuo protivnika. Uslijedilo je potom i naguravanje s ostalim igračima što su normalne scene za jedan El Clasico.

Gavi je po završetku susreta sasvim zasluženo izabran i za najboljeg fudbalera ove utakmice, te je još jednom pokazao da mu je u budućnosti samo nebo granica.

"Nemam riječi. Čista fudbalska strast je u njemu. Ima toliko utjecaja na tim, a tek mu je 18 godina. Srce koje ostavi na terenu je nestvarno. Ovaj momak nema granica", poručio je trener Barcelone Xavi Hernandez.

Gaviju je jučerašnji pogodak protiv Reala bio treći u dresu Barce u 71. zvaničnom nastupu za klub.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ciganski igrač=ciganski klubić!Vazda bili
3 10
axel42
Nema odvratnijeg lika od ovog Gavija!! Njeg i treba samo šutati!! Yebo majku nema ni 20 godina a već opran u sve vode! Antipatičan tip do bola!
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi