Zec: Na Grbavici želim nastaviti golgetersku seriju

Junak 24. kola

Zec: Na Grbavici želim nastaviti golgetersku seriju

Adnan Beganović

U okviru 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Travnika su na Piroti rezultatom 3:1 savladali Vitez i to ponajviše zahvaljujući fenomenalnom izdanju Asima Zeca, koji je postigao sva tri gola za Vezire.

Iako su im izgledi za ostanak u društvu najboljih svedeni na minimum, izabranici Borisa Gavrana su u duelu sa Vitezom pružili dobru partiju i na kraju su zasluženo slavili.

Svoj dan imao je Asim Zec koji je bio neriješiva enigma za odbranu Viteza, a za fenomenalnu partiju nagrađen je sa tri pogotka.

"Dobro smo odigrali, ispoštovali smo dogovor iz svlačionice. U svim elementima fudbalske igre smo nadigrali protivnika i naša pobjeda niti u jednom momentu nije došla pod znak pitanja. Otpisani smo od svih, ali borit ćemo se do posljednjeg sudijskog zvižduka i u svaki susret ćemo ulaziti kao da igramo finale Svjetskog prvenstva. Dugujemo to našoj vjernoj publici, kao i svim ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svijetu u našoj zemlji", za SportSport.ba je istakao mladi napadač koji je sa tri pogotka najavio povratak u formu koja ga je krasila dok je igrao za Olimpic.

"Priprema sam odradio fenomenalno, osjećam se dobro i spreman sam kao nikad u životu, tako da sam znao da me mora krenuti. Mnogo mi znače ova tri pogotka, ali vjerujte da bih ih mijenjao za tri boda. Napadači žive od golova, oni su naša hrana i nakon svakog postignutog naše samopuzdanje raste. Tako je i kod mene i zbog toga sam uvjeren da ću nastaviti pogađati. Zašto ne i već u narednom susretu kada igramo protiv Željezničara", dodao je Zec.

Veziri u narednom kolu gostuju na Grbavici kod Željezničara koji u drugom dijelu sezone pruža fenomenalne partije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kalkulacije ne postoje. Nemamo šta izgubiti na Grbavici, a možemo mnogo toga dobiti. Domaćin je apsolutni favorit, no nećemo se tek tako predati. Eventualna pobjeda nas ostavlja u igri za ostanak u društvu najboljih i sigurno ćemo dati sve od sebe kako bismo došli do tri boda. Pokušat ćemo iskoristiti i umor Željezničara", zaključio je Zec.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti