Gazda Marseillea "uklonio" menadžere iz pregovora

Eyraud ne želi plaćati provizije

Gazda Marseillea "uklonio" menadžere iz pregovora

La Provence i L'Equipe pišu da je iskusni, 38-godišnji, francuski golman Yohann Pele dogovorio produženje ugovora od 12 mjeseci za svojim Marsilleom.

Pelov još uvijek važeći ugovor ističe krajem juna, a Marseille je odlučio ponuditi mu jednogodišnje produženje s obzirom da ovog ljeta nema novca za novog, mlađeg golmana.

Marseille neće moći bezobzirno trošiti na narednom prelaznom roku s obzirom na pretjeranu potrošnju u prethodnih par sezona i pravila Finansijskoj fair playja. Zbog toga je klub sa Velodromea odlučio jednostavno produžiti saradnju sa golmanom sa čijim je kvalitetama dobro upznat.

Francuski mediji, također, pišu da je pregovore sa Pelom vodio lično predsjednik kluba Jaxques-Henri Eyraud i to na poprilično neobičan način. Naime, prvo je Eyraud iz pregovora isključio Peleove menadžere i predstavnike, što je njih i poprilično ralljutilo.

Razlog je međutim, jednostavan. Eyraud ne želi plaćati bespotrebne provizije menadžerima dok se klub bori da uštedi gdje god je to moguće.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Bez obzira na sve, očekuje se da će Pele potpisati novi ugovor.

Yohann Pele je rezerva za jedinicu Marseillea, također iskusnog Stevea Mandandu. Ove sezone se Pele nije nabranio, dok je prošle na golu Marseillea stajao 13 puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi