"Ne kajem se što sam odbio Liverpool, napravio sam ispravan potez"

Francuski veznjak o tinejdžerskim danima

"Ne kajem se što sam odbio Liverpool, napravio sam ispravan potez"

Maxime Lopez je čitavu svoju dosadašnju fudbalsku karijeru proveo u Marseilleu, klubu iz rodnog grada.

Stasao je omaleni veznjak u omladinskom pogonu (u koji je stigao kao 12-godišnjak) velikana sa Velodromea, a već neko vrijeme se afirmiše u prvom timu Marseillea.

22-godišnjak posjeduje veliki potencijal zbog kojeg se vjeruje da bi Marseille u budućnosti mogao lijepo zaraditi od njegovog transfera.

Interesa sa svih strana već odavno ima, još od njegovih tinejdžerskih dana. Tako je sam Lopez prošle godine govorio kako je svojevremeno saznao sa interes Barcelone zbog kojeg je "pogubio" i pao u formi - tako je i interes iščezao.

Međutim ovaj talentovani centralni veznjak ima i više nego dovoljno vremena da ponovo bljesne i realizuije veliki transfer - teško će ga Marseille zadržati ako stigne konkretna ponuda nekog velikana, a sam Lopez bude želio otići sa Velodromea.

Ne žuri se međutim Lopezu s napuštanjem Marseillea, a sada je govorio i o pokušajima Liverpoola da ga dovede, kada mu je bilo samo 16 godina.

U razgovoru sa RMC Sport je otkrio da je "Liverpool učinio sve da ga dovede". Ponudu Liverpoola je na kraju odbio i poručio: "Zaista sam dugo oklijevao, ali danas ne žalim zbog toga. Napravio sam pravi izbor".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Maxime Lopez je upravo kao 16-godišnjak prekomandovan u prvi tim Marseillea.

Ove sezone je mladi veznjak igrao po principu "toplo-hladno", pod trenerskom palicom Andrea Villas-Boasa. Svejedno, skupio je 23 nastupa u Ligue 1 i upisao tri asistencije.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi