Gazda Nantesa opet Halilhodžiću radi iza leđa

Kontoverzni Waldemar Kita

Gazda Nantesa opet Halilhodžiću radi iza leđa

Admin Čaušević

Vahid Halilhodžić je uradio ono zbog čega je i doveden. Bh. stručnjak je ostavio Nantes u Ligue 1. 

Međutim, upitno je da li će Jablaničanin sljedeće sezone sjediti na klupi popularnih Kanarinaca. Jedan od razlog je kontroverzni gazda kluba sa zapada Francuske, Waldemar Kita.

Halilhodžić je još ranije iskazao nezadovoljstvo što mu klupsko rukovodstvo radi iza leđa, a od tada se nije ništa promijenilo.

A Bola piše kako je Halilhodžić u otvorenom ratu s Kitom, a razlog je napadač Abdul Majeed Waris. Gazda smatra kako Warias treba biti otkupljen za cifru od 6 miliona eura, a naš trener smatra da je to previše.

L'Equipe navodi kako je Kita već kontaktirao eventualnog Vahinog nasljednika. Riječ je o Raymond Domenech, bivšem selektoru Francuske koji je 2006. godine odveo Trikolore do finala Svjetskog prvenstva.

Ovaj 67-godišnjak još od 2010. godine nije radio u seniorskom fudbalu kada je napustio klupu Francuske.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, Halilhodžić s Nantesom ima ugovor do 2020. godine. Od dolaska na klupu u oktobru prošle godine uradio je odličan posao. Vrijedi istaknuti pet uzastopnih pobjeda kad su savladani Lyon, PSG, Amiens, Marseille i Dijon.

Halilhodžiću koji u Nantesu uživa u statusu klupske legende ne bi bilo prvi put da napusti nedovršen posao. Prije vremena je odlazio sa klupa Japana i Obale Slonovače, ali i zagrebačkog Dinama. 

Top Komentari

gumenakita
Vaha tebe uvijek zapadne neki celnik kao Kita ali veliki si strucnjak i doce i bolje ekipe.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi