Halilhodžić u Nantesu oborio rekord

Čekalo se 18 godina

Halilhodžić u Nantesu oborio rekord

Bh. trener Vahid Halilhodžić radi odličan posao sa Nantesom.

Halilhodžić je u Nantes došao kao vatrogasac ili spasilac od ispadanja, a iako je u svojoj misiji još davno uspio, pod velikim je upitnikom hoće li i naredne sezone voditi Kanarince.

S upravom francuskog kluba Halilhodžić je proteklih dana započeo pregovore oko eventualnog nastavka saradnje, a dosta toga će ovisiti svakako i o samim ambicijama Nantesa, što je i on sam potvrdio.

"Potrebno je napraviti plan, projekat, ali sve to traži ekonomska sredstva da bi se doveli igrače koji bi donijeli kvalitet više. To je ono što me interesuje. Ako bi se pratile moje ideje, ostao bih, zašto ne? No, za to je potrebno pronaći sredstva", istakao je Halilhodžić.

Dok se iščekuje rasplet pregovora, francuski mediji su objavili jedan zanimljiv podatak koji se tiče Halilhodžićeve epizode u Nantesu. Naime, on je kao trener ovog kluba ostvario pet pobjeda u nizu u Ligue 1, što nije pošlo za rukom nijednom treneru Nantesa u posljednjih 18 godina.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Halilhodžić je s Nantesom pobjeđivao u nizu Lyon, PSG, Amiens, Olimpique Marseille i Dijon.

Pod Halilhodžićevim vodstvom Nantes se u Ligue 1 trenutno nalazi na 11. mjestu tabele sa 46 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi