Dva bh. reprezentativca danas pogađala u prijateljskim utakmicama svojih timova

Gazibegović i Kodro

Dva bh. reprezentativca danas pogađala u prijateljskim utakmicama svojih timova

Eldar Ganibegović

Evropski klubovi pripremaju se za početak naredne sezone, igraju prijateljske utakmice, a dva bh. reprezentativca danas su bili strijelci.

U prijateljskoj utakmici između austrijskog Sturma i slovačke Trnave dominirao je Jusuf Gazibegović, a tim iz Graza slavio je s 4:0.

Rezultat na kraju je bio 4:0. Nakon prvih 45 minuta bilo je 2:0, a pogađali su Sarkaria i Kiteishvili. 

Jusuf Gazibegović na scenu stupa u drugom dijelu meča. Prvo je pogodio u 46. minuti, da bi asistirao Teixeiri za konačan rezultat u 77. minuti utakmice. 

Naredno što očekuje Sturm jeste prijateljska utakmica protiv kiparskog Arisa. 

Oglasi

Drugi reprezentativac Bosne i Hercegovine koji se danas upisao u strijelce jeste napadač Kenan Kodro.

Njegov MOL Fehervar savladao je ekipu Osijeka s 2:0, a naš napadač postigao je drugi pogodak u 90. minuti. Prethodno je pogodio Kastrati krajem prvog dijela meča.

Inače, Kenan Kodro je prethodne sezone s 13 pogodaka u mađarskoj OTP Bank ligi odigrao veliku ulogu kada je ostanak Fehervara u ligi u pitanju.

Prijateljske utakmice:

Sturm Graz - Trnava 4:0 (J. Gazibegović gol i asistencija)
MOL Fehervar - Osijek 2:0 (K. Kodro gol)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti