Jusuf Gazibegović golčinom oduševio Evropu, Sturm ga uporedio s Miralemom Pjanićem

Sturm vodi protiv LASK-a sa 2:0

Jusuf Gazibegović golčinom oduševio Evropu, Sturm ga uporedio s Miralemom Pjanićem

E. Čaušević

Sturm trenutno igra na svom terenu protiv LASK-a meč 32. kola doigravanja za prvaka austrijske Bundeslige, a prvo poluvrijeme obilježio je bh. reprezentativac Jusuf Gazibegović koji je zabio spektakularan pogodak iz slobodnog udarca.

Sturm na Merkur Areni u Grazu nakon prvog poluvremena vodi protiv LASK-a sa 2:0 i nalazi se na korak od osvajanja nova tri boda.

Klub iz Graza igra zaista odličnu sezonu, a to se odnosi i na našeg Jusufa Gazibegovića koji je to najbolje demonstrirao u prvom poluvremenu kada je svojim golom oduševio fudbalsku javnost.

Naime, Gazibegović je u 27. minuti uspio da dovede u prednost ekipu Sturma nakon što je pogodio na spektakularan način iz slobodnog udarca za 1:0 i ludnicu na tribinama Merkur Arene u Grazu.

Do kraja prvog poluvremena Sturm je uspio da udvostruči svoju prednost. U 38. minuti Sarkaria je bio asistent za Prassa koji je uspio da zatrese mrežu gostujućeg tima i povisi vodstvo Sturma na 2:0.

Oglasi

Ova pobjeda za Sturm će biti zlata vrijedna jer će i definitivno izboriti plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka što je odličan uspjeh.

Koliko je gol Jusufbegovića oduševio sve na stadionu najbolje pokazuje objava Sturma na Twitteru, a reprezentativca naše zemlje uporedili su s Miralemom Pjanićem koji je poznat kao majstor za golove iz slobodnih udaraca.

"Jusuf Gazibegović pogađa u maniru Miralema Pjanića. Naš sjajni bek pogodio je iz slobodnjaka za vodstvo od 1:0", objavio je Sturm na Twitteru.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Gazibegović je pokazao da je i Pjanić nakon dugo vremena u reprezentaciji dobio konkurenciju kada je u pitanju izvođenje slobodnih udaraca, a nadamo se da će već na mečevima protiv Portugala i Luksemburga imati priliku to da demonstrira.

Inače, ovaj 23-godišnjak u dosadašnjem dijelu sezone upisao je 41 nastup u svim takmičenjima, a ovo je za Gazibegovića bio treći gol. Dodao je i dvije asistencije.

Top Komentari

K79
samo se nadam da ce i u reprezentaciji on imat prednos kod izvođenja slobodnjaka u odnosu na Pjanića
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi