Tite za Srbiju sprema posebnu formaciju i to pokazuje šta Brazilci žele da im urade

Igraju u prvom kolu na Mundijalu

Tite za Srbiju sprema posebnu formaciju i to pokazuje šta Brazilci žele da im urade

E. Čaušević

Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje u nedjelju, a ono što posebno raduje ljubitelje fudbala jeste da nas već u prvom kolu učekuje nekoliko spektakularnih mečeva među kojima je i okršaj Brazil - Srbija, a Tite je za Orlove očito spremio posebnu formaciju.

Brazil je sigurno među glavnim favoritima za osvajanje zlatne medalje, a u ovoj zemlji čekaju već 20 godina da njihova reprezentacija ponovo dođe na tron svijeta.

Karioke su pet puta u historiji osvajale Svjetsko prvenstvo i nadaju se da će se ovaj trofej nakon dvije decenije čekanja konačno vratiti u njihovo vlasništvo, no jasno je da im neće biti nimalo lako.

Brazilce već u prvom kolu očekuje dosta neugodan protivnik jer će igrati protiv Srbije koja je prema mnogima jedan od favorita iz sjene da može pozitivno iznenaditi nastupom u Kataru.

Srbi su motivisani stigli u Katar, a Dragan Stojković poveo je na Mundijal najbolje igrače koje trenutno ima na raspolaganju.

Već u prvom kolu nas očekuje derbi ove grupe u kojoj se još pored Brazila i Srbije nalaze Kamerun i Švicarska i jasno je da nas očekuje velika borba za plasman u nokaut fazu ovog velikog takmičenja.

Oglasi

Mediji u Brazilu pišu da Tite uigrava ekipu za okršaj protiv Srbije i da je spremio nekoliko formacija za ovaj meč, a jedna od njih bila je posebno zanimljiva fudbalskoj javnosti u toj zemlji.

Naime, Tite želi da Brazil uđe dosta ofanzivno u ovu utakmicu i pokaže svoju snagu već u prvom meču na Mundijalu, te da im Srbija bude ekipa protiv koje će svima dati do znanja da su došli po zlato.

Brazilski mediji navode da će Karioke igrati veoma ofanzivno protiv Orlova, te da je Tite najviše uigravao formaciju u kojoj će imati čak četiri ofanzivca što bi Srbi svojim ubitačnim kontrama mogli itekako da kazne.

Jedan od mogućih sastava Brazila za Srbiju je: Ederson, Danilo, Eder Militao, Thiago Silva, Alex Telles, Fabinho, Fred (Bruno Guimares), Raphinha, Vinicius Junior, Neymar i Gabriel Jesus.

  

Brazilci spremaju totalnu ofanzivu protiv Srbije, Tite još samo u dilemi oko par igrača

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

No, Tite je još uvijek u dilemi oko pojedinih igrača jer na klupi ima Alissona, Marquinhosa, Alexa Sandra, Casemira, Paquetu, Rodryga, Antonyja, Richarlisona... Sigurno je da je Brazil favorit u ovom meču, ali ni Srbiju ne treba tek tako otpisati.

Utakmica između Brazila i Srbije igra se narednog četvrtka sa početkom u 20 sati na Lusail stadionu koji ima kapacitet od 80.000 mjesta i očekuje se da bude pun.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Samo nek tito pazi da mu se o glavu ne razbije pa da mu mitra oma na pocetku tri komada ne uvali
1 3
Krivaja Zavidovići
Postoji mogućnost da krene sa Nejmarom na poziciji OM međutim ipak sam mišljenja da će krenuti opreznije pa će Paketa igrati OM, a Nejmar će u napad. Takođe sam mišljenja da će Kasemiro I Markinjos u početnu postavu prije Fabinja i Militaa. I Alison je u prednosti nad Edersonom...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi