Irfan Peljto narednom protivniku Zmajeva "oduzeo" pobjedu u 96. minuti utakmice!
Irfan Peljto sudio tešku utakmicu, na kraju Slovaci neće biti zadovoljni.

Slovaci remizirali pod Goricom

Irfan Peljto narednom protivniku Zmajeva "oduzeo" pobjedu u 96. minuti utakmice!

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine jedna je od tri evropske selekcije (pored Sjeverne Irske i Ukrajine) koje u novembru nisu iskoristile termin da igraju prijateljske utakmice, jedini termin koji imaju prije početka kvalifikacija za EURO koje počinju u martu. S druge strane, naši naredni protivnici jesu, a danas su remizirali u komšiluku.

U prijateljskoj utakmici igranoj na stadionu Pod Goricom reprezentacija Slovačke je rezultatom 2:2 remizirala kod selekcije Crne Gore.

Gosti su poveli u 15. minuti. Bila je to lijepa akcija Slovaka, Duris je izvukao Savića, dodao do Lobotke, ovaj upošljava Kucku koji proslijeđuje loptu za Hancka koji pogađa za 0:1.

Mogla je Crna Gora do izjednačenja u 22. minuti. Sipčić je skočio u petercu i šutirao glavom, ali Hancko je bio na mjestu i izbacio s gol linije.

U smiraj prvog dijela igre kod Slovaka su se povrijedili Vallo i Duris, a zamijenili su ih Suslov i Pekarik, što dovoljno govori o tome koliko je grub meč bio. 

Otvaranje drugog dijela donosi drugi gol u mreži selekcije Crne Gore.

Oglasi

Duda je izveo korner, a na pravom mjestu je bio Kucka i duplirao prednost gostiju.

Crnogorci su mogli do gola u 60. minuti kada je Dubravka spasio svoj gol nakon udarca Bakića. Ipak su uspjeli doći do pogotka u 77. minuti kada je strijelac na asistenciju Savićevića bio Savić poslije kornera.

Bakić u 86. minuti pogađa stativu, ali Crna Gora do gola i remija dolazi duboko u nadoknadi meča. Zrelak pravi penal i Irfan Peljto mu pokazuje dva žuta kartona u rasponu od samo dva minuta, a onda i žuti zbog prigovora Škriniaru. Siguran s 11 metara bio je Savić.

Oglasi

Irfan Peljto je na ovom meču imao mnogo posla jer je podijelio devet žutih kartona uključujući i dva Zrelaku, a ukupno je dosudio 33 prekršaja uključujući i taj penal.

Slovaka što se tiče, njima Zmajevi gostuju u 2. kolu kvalifikacija i to 26. marta, a za tri dana će ova selekcija u još jednoj prijateljskoj utakmici odmjeriti snage s Čileom.

Crnogorci će istog dana odigrati prijateljsku utakmicu na gostovanju kod Slovenije.

Prijateljska utakmica:

Crna Gora - Slovačka 2:2 (Savić 77', 90+6' (P); Hancko 15'; Kucka 47')

Top Komentari

user1647010875
Pa gdje taj penal invalidi koga ***** boli za ove golove
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi