Gazzetta izabrala najgoru ovosezonsku postavu Serije A

Mnogo promašenih akvizicija

Gazzetta izabrala najgoru ovosezonsku postavu Serije A

Gazzetta dello Sport je izabrala najgorih 11 fudbalera uzimajući u obzir dosadašnji dio Serije A. 

Mnogo skupo plaćenih fudbalera ove sezone je podbacilo u italijanskom prvenstvu tako da je Gazzettin izbor bio širok, ali na kraju je sastavljena samo jedna postava.

Na golu ove nepopularne postave bio bi skupo plaćeni čuvar mreže Napolija Alex Meret. 23-godišnjak je na San Paolo stadion stigao prošlog ljeta iz Udinesea i plaćen je preko 20 miliona eura, ali obzirom na lošu formu u posljednje vrijeme ne brani gotovo nikako i mjesto na golu Napolija prije suspenzije sezone čuvao je David Ospina.

Posljednju liniju čine Antonio Barreca iz Genove, Leonardo Spinazzola iz Rome, Denis Vavro iz Lazija i Diego Godin iz Intera. Zanimljivo, sva četvorica su u pomenute klubove stigli prošlog ljeta.

U veznoj liniji nalaze se Adrien Rabiot iz Juventusa, koji je takoer prošlog ljeta stigao u klub, Javier Pastore iz Rome koji već godinama nije ni blijeda sjena onog igrača iz vremena dok je igrao za Palermo i Lucas Paqueta koji se uklopio u sivilo igre svog Milana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ofanzivci u ovoj ekipi su Hirving Lozano, Meksikanac koji je stigao u Napoli prošlog ljeta iz PSV-a za čak 38 miliona eura ali je postigao samo dva gola, Simone Verdi iz Torina koji je postigao tek jedan gol i naravno Alexis Sanchez čiji boravak u Interu za godinu ili dvije više niko neće ni pamtti.

Dakle, ponovimo još jednom čitavu ekipu: Meret, Barreca, Vavro, Godin, Spinazzola, Rabiot, Paqueta, Pastore, Lozano, Verdi, Sanchez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi