Gazzetta otkriva: Šta je Mancini pripremio za Prosinečkog?

Bit će izmjena u odnosu na Grčku

Gazzetta otkriva: Šta je Mancini pripremio za Prosinečkog?

A. Čaušević

Utakmicu 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u okviru grupe J sutra će u Torinu odigrati Italija i Bosna i Hercegovina.

Nakon prve tri runde Azzurri imaju maksimalan učinak, dok je Zmajevima nakon poraza u Finskoj dobar rezultat na Allianz stadiumu pod moranjem.

Prema pisanju Gazzette dello Sport Robeto Mancini će napraviti nekoliko izmjena u sastavu, a ključni će biti današnji trening te sutrašnje jutarnji futing.

Kako sada stvari stoje u odbrani Mancini neće ništa mijenjati. Sirigu ostaje među stativama, Bonucci i Chiellini koji kombinovano u nacionalnom dresu imaju 15 golova će igrati na pozicijama štopera, dok su Florenzi i Palmieri sigurni na desnom, odnosno lijevom beku.

U veznom redu nedodirljiv je samo Jorginho, dok će Verratti biti praćen pažljivo jer je protiv Grčke dobio previše udaraca.

U slučaju "zelenog svjetla" ljekarskog tima jedina borba za mjesto u sredini vodit će se između Barelle i Pellegrinija. Ukoliko se oporavi prednost bi trebao dobiti veznjak Rome.

Izmjena će siguro biti u napadu. Insigne je odlično kombinovao sa Verrattijem i Emersonom na lijevoj strani te se čini da igrač Napolija ima zagarantovano mjesto u startnoj postavi, dok će se za preostale dvije pozicije boriti četiri igrača.

Quagliarella je u prednosti u odnosu na Belottija i Keana za poziciju centralnog napadača, dok će se za mjesto na desnom krilu takmičiti Bernardeshi i Chiesa.

Trening Italijana na Allianz stadiumu zakazan je za 17:30, prije toga će na pressici govoriti Mancini i Bonucci. Službena press konferencija bh. reprezentacije je zakazana za 19:15, a trening za 20 sati.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Za glavnog sudiju utakmice je delegiran Xavier Estrada Fernandez, 43-godišnjak iz Lleide koji FIFA značku nosi od 2013. godine. Njemu će asistirati Javier Rodriguez i Teodoro Sobrino, dok je za četvrtog sudiju odabran Ricardo De Burgos.

Meč u utorak počinje u 20:45.

Top Komentari

DeleteTheElite
Zar netko prati ovu reprezentaciju najkorumpiranijeg saveza. Boli me kurac neka izgube 7:0
0 6
Ibro
da je pozvao igrace iz Serie B i oni bi razvalili nase manekene .Postali smo reprezentacija bez glave i repa.Nit se zna ko igra napred ni ko nazad.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti